* Wanneer je ouders een probleem hebben.
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

* Wanneer je ouders een probleem hebben.

Het is natuurlijk verschrikkelijk voor een kind als één of beide ouders emotioneel niet aanwezig zijn vanwege een verslaving of psychisch probleem. Hij of zij kan niet met zijn ervaringen, vragen en problemen bij zijn vader of moeder terecht en voelt zich vaak erg eenzaam in zijn proces van groter worden. Het gemis van de ouders, van een vraagbaak en de zorgen om hun gezondheid die kinderen erbij krijgen vormen een enorme belasting. 

Daarnaast de niet te verwaarlozen praktische zorg taken die plots op hun schouders terecht komen. Denk aan boodschappen doen (sigaretten, drank en aspirine halen, wanneer 18+), koken, schoonmaken, post openen, deurwaarders te woord staan, etc. Deze kinderen zijn in één klap volwassen en slaan een heleboel vreugde en zorgeloosheid over. 

Er zijn twee stichtingen die zich bekommeren om deze jongeren en meerderjarige kinderen en ik wil ze even voor je noteren. www.kopp.lotgenootje.nl (kinderen van ouders met een psychisch probleem) en de stichting www.al-anon.nl (kinderen van alcoholisten). Ken of ben je een kind uit een gezin met dergelijke problemen neem even een kijkje op hun sites. Er wordt informatie gegeven en er zijn hulpverleners die je kunnen helpen en je wordt in contact gebracht met andere lotgenoten als je daar behoefte aan hebt. 

Uiteraard mag je mij bellen, als je je verhaal kwijt wil. Vrijdag hou ik van 9 tot 11 gratis spreekuur.  

Sterkte 

0 Reacties op * Wanneer je ouders een probleem hebben.:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint