* psychische en verslavingsproblemen, geen onderwerp voor 'feesten en partijen'.
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

* psychische en verslavingsproblemen, geen onderwerp voor 'feesten en partijen'.

We delen niet graag pijnlijke onderwerpen met elkaar. Hoe gaat het? "Goed." Daarentegen heeft de financiële crisis er gelukkig wel voor gezorgd dat we over onze financiële problemen durven te praten en dat vind ik een goed gegeven. Iedereen verdiend het namelijk minder gemakkelijk, dus dat is een probleem dat we delen, waardoor we oplossingen en zorgen kunnen uitwisselen. 

Als je kijkt naar het gespreksonderwerp psychische problemen of verslaving dan ligt dat toch nog net even anders. Tenzij het over een ander gaat. Dan willen we er nog wel over praten op een verjaardag, maar zodra het dichterbij komt dan schamen we ons toch snel. 

Mijn doel is deze cirkel doorbreken. Omdat ik ook denk dat hulp zoeken gemakkelijker wordt en een oplossing dichterbij komt, op het moment dat anderen er voor ons zijn. 
Dus als iemand op een verjaardag aan je vraagt; hoe gaat het? Dan kun je iemand best eerlijk antwoorden. Bijvoorbeeld door te zeggen. "Nou ik ben opzoek naar een goede hulpverlener want mijn dochter is aan het experimenteren met cocaïne en ik maak mij ernstige zorgen." "Of mijn man is depressief na het verliezen van zijn baan, maar gaat niet naar de huisarts, ik maak mij zorgen en weet niet zo goed hoe ik het aan moet pakken."
De vraagsteller zal op zijn hoogst schrikken, maar zal zeker proberen mee te denken of een luisterend oor bieden, zodat jij je zorgen kan delen. 

Op het moment dat je geen anderen betrekt bij je problemen is de kans groot dat jij jezelf steeds meer gaat isoleren met je probleem. Dit is geen oplossing voor jouw dierbare en zeker niet voor jezelf. 

Ik zie bijvoorbeeld iedere dag dat mijn website heel goed bezocht wordt ( met dank aan de statistieken). Maar openbare reacties blijven steevast uit (ik denk vanuit schaamte, hoewel onder pseudoniem plaatsen toch behoorlijk anoniem is, blijft het delen toch moeilijk). Gelukkig motiveren de bezoekersaantallen mij enorm en weet ik daardoor dat de behoefte aan informatie wel degelijk bestaat. Op dit moment ben ik met een Literair Agent www.sebes.nl bezig met het redigeren en, in de volgende stap, verkopen van mijn boek aan de juiste uitgever (partij). Op die manier wil ik laagdrempelig informatie beschikbaar maken voor een grote doelgroep.
Ook bereid ik in het komende jaar een seminar voor in samenwerking met een psychiater en een coach. Met als doel, aan een grote groep, onder betaalbare voorwaarden, informatie, tips en steun verstrekken over problemen als een verslaving of psychische stoornis binnen een gezin, familie of relatie.  

Ik heb met al deze bezigheden één duidelijk motto; "Het onderwerp bespreekbaar maken, schaamte doorbreken, oplossingsgericht leren denken en daadkrachtig gaan handelen. 

Succes. 

0 Reacties op * psychische en verslavingsproblemen, geen onderwerp voor 'feesten en partijen'.:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint