* De blaadjes vallen, HELP, Depressie, wat is dat?
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

* De blaadjes vallen, HELP, Depressie, wat is dat?

Gewoon een beetje down. Wat is dat eigenlijk? Ben je dan gevoelig voor omstandigheden of het weer? Heb je slecht nieuws ontvangen of kun je door de bomen het bos niet meer zien en bekijk je alles liever vanuit je bed, met je ogen dicht?


 1. Wanneer ben je depressief? 
  Als de volgende symptomen op jouw van toepassing zijn. 

 2. Wat zijn de symptomen van een depressie eigenlijk?


Hieronder som ik ze voor je op;


 • Weg willen lopen voor de druk van de dag. De- pressie, in de zin van de-compressie.
    ( Druk verlagen.)
 • Geblokkeerd door woede en verdriet. Huilen en boos zijn. 
 • Bang zijn voor verantwoordelijkheden
 • Ontspanning zoeken in de verkeerde dingen. Waardoor spierkracht afneemt. Ik bedoel dagen op de bank of in bed doorbrengen. Wat met zekerheid meer lusteloosheid met zich mee brengt. Endorfine daalt, spieren worden slap, gebrek aan frisse buitenlucht en natuur.
 • Obstipatie, omdat de darmen stil liggen, vanwege het gebrek aan beweging en vaak ook slecht of onregelmatig eetgedrag.
 • Impotentie; omdat ook seksualiteit van de opbouw van (spier)spanning leeft.
 • Oppervlakkige ademhaling en geringe hart functies, omdat ook het hart een spier is en er te weinig van het hart gevraagd wordt. 

Nu ben ik geen dokter, maar wel een logisch mens. 

Wat mij al snel opvalt is dat veel van de symptomen ontstaan vanuit te weinig beweging. 
Voel jij je depressief of is een dierbare depressief, begin dan naast het zoeken naar professionele hulp eens met bewegen in de ochtend. 

Zelf stap ik al jaren vroeg uit mijn bed en loop ik vanaf de trap door de voordeur naar buiten. In de gang ligt onze hond en die wil natuurlijk graag mee. Ik pak of mijn fiets of de benenwagen. Op het moment dat ik weer het huis in kom voel ik mij alsof ik de hele wereld aan kan. Iedere dag weer. Een heerlijk gevoel. 

Pak jezelf dus op, en sleep jezelf mee naar buiten voor meer conditie en begin met het zorgen voor je lichaam. Alles staat met elkaar in verbinding, dus de kans op resultaat is zeer waarschijnlijk. 

Succes.0 Reacties op * De blaadjes vallen, HELP, Depressie, wat is dat?:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint