*Als je aardig bent hebben mensen meer voor je over.
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

*Als je aardig bent hebben mensen meer voor je over.

Als jouw dierbare een grote zorg vormt vanwege een psychisch probleem of een verslaving dan kan dat al je energie opslurpen. Het maakt emoties in je los, waarvan je niet wist dat je ze had, denk aan intense onrust, (over)bezorgd zijn, machteloosheid, radeloos zijn, maar ook boosheid, omdat je de controle over de situatie volledig kwijt bent op sommige momenten.

Want hoe kun je nog gezellig doen tegen iemand die drugs gebruikt? (Even aannemen dat het je eigen kind of partner betreft, of je gewoonweg heel veel van iemand houdt die zichzelf aan het stukmaken is). Hoe kun je een goed gesprek hebben met iemand die constant waan denkt en achter alles iets zoekt? 

Als je merkt dat je jezelf verliest vanwege de zorgen om een ander dan wordt het tijd dat iemand jouw stokje even overneemt. Het zit je hoog en als je niet uitkijkt loopt je tegen een burn-out aan. Daar help je niemand mee. Ook jouw dierbare niet, die je  waarschijnlijk (met de beste intenties) behoorlijk in zijn of haar nek zit. 

LOSLATEN KAN ALLEEN OP HET MOMENT DAT JE MET EEN GERUST HART IETS ANDERS KUNT DOEN. 

Wat zijn mogelijke oplossingen.


  • Een ander (derde) meer verantwoordelijkheden geven. (VRAGEN)
  • Je dierbare zelf (mits verantwoordt) meer verantwoordelijkheden geven. (VRAGEN)
  • Juiste hulpverleners betrekken en aangeven dat jij het even niet meer trekt. (VRAGEN)

Dus je eigen behoeften (noden) aangeven; 

HIERBIJ IS HET BELANGRIJK OM AARDIG TE ZIJN, MENSEN ZULLEN VEEL MEER VOOR JE OVERHEBBEN. 

Waarom die hoofdletters? Vragen is voor veel mensen iets dat ze erg moeilijk vinden. Maar niet vragen en alles alleen doen is ook moeilijk, dan niet veel moeilijker.
Als mensen  te laat om iets vragen, zijn ze vaak gefrustreerd of teleurgesteld (bijv. dat mensen eerder geen hulp boden.) en is aardig vragen moeilijk. Aardig zijn (mits oprecht) moet niet onderschat worden. Het is zeer belangrijk. Je wilt tenslotte dat iemand met goede moed je taken overneemt, en die doet dat natuurlijk liever voor iemand die hij of zij aardig vindt. Hoe eerder je vraagt, hoe aardiger je bent. 

Succes en een fijn weekend!

0 Reacties op *Als je aardig bent hebben mensen meer voor je over.:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint