* Er is altijd een plek om naar toe te gaan voor steun.
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

* Er is altijd een plek om naar toe te gaan voor steun.

Het is zondag en ik probeer in de vroege ochtend, zo geruisloos mogelijk, gedoucht en aangekleed, met mijn dochter het huis te verlaten, zodat Arjan uit kan slapen. Na een lange wandeling, chocomel en koffie, ergens waar de haard al brandt, zijn we op weg naar huis. Het is precies tien uur, want ineens horen we de kerkklokken. Een oudere dame loopt ons tegemoet en begint te lachen als ze mijn stralende dochter richting het geluid ziet wijzen. "U gaat zeker naar de dienst?" 
"Ja kind, waarom lopen jullie niet even mee?" 
Kind, zei ze tegen mij en als een kind besloot ik de dame te volgen, naar haar zondag ochtend ritueel in een grote oude protestantse kerk. "Waar woon je dan kind? Hoe oud is je dochter? Ga je vaker naar de kerk?" Ze is een vrolijk kind, dat zie je meteen." Ze vind het zichtbaar een leuk vooruitzicht dat ze een introducé meeneemt naar haar gemeente, maar ik probeer haar voorzichtig, maar duidelijk, voor te bereiden op mijn iets wat enthousiaste dochter, die van stilzitten nooit haar hobby heeft gemaakt. "Geen punt, als ze het niet meer volhoudt, ga je gewoon weg. Ze mag tot die tijd kleuren en spelen, geen probleem."

Eenmaal binnen krijg ik onmiddellijk een hand van de dominee. En komt een dame met kleur papier, een bijbel en een folder, met het programma voor vandaag, op mij aflopen.   
"Ik kwam hen tegen op straat en heb ze meegenomen, vertelt de oude dame glunderend tegen de dominee." 

Als het orgel begint te spelen, krijg ik een brok in mijn keel en voel ik mijn ogen vochtig worden. De kerk is prachtig en het geluid gaat door mij heen. Ik had dit niet opgezocht, gemist of verwacht, maar ineens voelde het heel fijn om dit mee te maken. 
Ik dwaal af naar een bericht dat ik eerder deze week ontving van een vrouw naar aanleiding van een blog. http://www.mariekeproper.nl/blog/2012/11/08/Een-goede-vriend-stelt-vragen-.aspx
"je moet je afvragen of er wel goede vrienden zijn als je ze nodig hebt." Was haar korte bericht. Ineens realiseer ik mij hoe eenzaam deze vrouw moet zijn, met dergelijke ervaringen. 

De ontroering die ik voel is echter niet vanwege haar eenzaamheid, maar de ontdekking dat er voor iedereen andere mensen klaarstaan, als je er maar voor openstaat en hen herkent op het moment dat ze hun hand naar je reiken.

Reik je hand en deel vriendschap.

Fijne zondag.


  

0 Reacties op * Er is altijd een plek om naar toe te gaan voor steun.:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint