"Het huis van een schilder moet zijn visitekaartje zijn."
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

"Het huis van een schilder moet zijn visitekaartje zijn."

Jaren geleden las ik het boek van Dr. Phil, Family First, en gisteren was ik aan het wachten op iemand in de bibliotheek en zag ik het staan en soms zijn dat soort kleine dingen voor mij momenten van bewustwording. Ik pakte mijn telefoon en organiseerde een avond voor twee met mijn man. 

In mijn beleving dient de basis van welke willekeurige psychische hulpverlener dan ook, min of meer in orde te zijn. En daar bedoel ik simpel gezegd mee; "Je kunt niets verkopen dat je niet bezit."  Een hulpverlener die jou, of wie dan ook, begeleidt in een traject naar inzicht en oplossingen, moet deze inzichten en oplossingen zelf in min of meerdere maten doorgevoerd hebben in zijn eigen leven (liefst mede door veel praktijk ervaring), en mijns inziens dagelijks bezig zijn met het vergroten van zijn (mensen)kennis. De mens is een levend wezen, het proces van psychische begeleiding is een levend proces, mensen veranderen, de maatschappij veranderd, nieuwe inzichten worden opgedaan en nieuwe behandelmogelijkheden worden dagelijks onderzocht. Je kunt dus niet zeggen, ik heb een studie gedaan, ik ben hulpverlener. Je bent (in mijn ogen) pas een psychische hulpverlener als je iemand ook daadwerkelijk zelf tot inzichten kan laten komen, mogelijkheden voor passende oplossingen, per individu, zorgvuldig onderzoekt en een mens letterlijk weer in beweging kunt krijgen, om veranderingen door te voeren. 

Zelf stel ik hoge eisen aan mijn gezinsgeluk. Ik vindt het het allerbelangrijkste dat mijn eigen gezin goed functioneert. Dat iedereen zich over de brede linie goed en het liefste gelukkig voelt. Zou ik die eis niet stellen, dan zou ik nooit andere mensen kunnen begeleiden in crisis situaties. Voor hen heb ik hetzelfde (geluk) uitgangspunt voor ogen. Ik geloof namelijk (met mijn hele zijn) echt dat banden kunnen verbeteren en herstellen binnen een gezin. Ook als er veel pijn, verdriet en angst is (geweest). "Het huis van een schilder moet zijn visitekaartje zijn." Mijn basis moet kloppen, anders sta ik te liegen en daar ben ik slecht in. Gezinsgeluk is voor mij alles behalve een momentopname of vanzelfsprekend, het is iets waar ik iedere dag bewust mee bezig ben. Wat kan ik vandaag voor mijn gezin ( of iemand die mij dierbaar is) doen? Wat kan mijn gezin vandaag voor mij doen? 

Ik zou graag eindigen met een quote uit het boek, maar ik heb het ooit uitgeleend aan iemand die het nodig had. Eigenlijk zegt de titel al genoeg. 
"Family First."  

Ben je eraan toe om de banden en relaties met de mensen om je heen eens nader te onderzoeken. Is er veel pijn en verdriet binnen het gezin geweest en is de basis uit balans, laten we samen eens onderzoeken wat we daar aan kunnen veranderen, zodat gezinsgeluk ook voor jou weer aanwezig is. Kijk hier voor de contact mogelijkheden

0 Reacties op "Het huis van een schilder moet zijn visitekaartje zijn.":

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint