Het moeilijkste van problemen is niet de oplossing, het is het kalm en rustig blijven.
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Het moeilijkste van problemen is niet de oplossing, het is het kalm en rustig blijven.

Als je voor de zoveelste keer meemaakt dat je vader of moeder zich heeft vergrepen aan de fles, terwijl hij of zij echt had beloofd niet meer te drinken, kan je ontploffen van woede, of met deuren slaan uit wanhoop. Je kunt gewoonweg niet begrijpen hoe stom iemand kan zijn om terug te vallen in zijn of haar zelfdestructie. Een, "Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen." gevoel kan je overvallen. Als mijn moeder of vader niet begrijpt dat hij of zij het geluk in eigen handen heeft, dan niet. Kortom, je wilt de handdoek in de ring gooien. 

Stop op al die momenten even met boos zijn, haal diep adem en nog eens. Blijf kalm. 
Jouw boosheid en woede zullen je vader of moeder niet doen stoppen met drinken. Jouw smeekbede ook niet. Het zal hem of haar slechts een extra reden geven om een borrel in te schenken. Onder het mom van, zie je wel, niemand geeft om mij. Je kunt dus beter even goed ademhalen, voor je reageert. Trek je in eerste instantie even terug. Het is belangrijk dat je zelf sterk en 'nuchter' blijft en dat jij je op de feiten blijft consenteren.

Een kalme geest komt tot goede oplossingen. 


Wil je hier eens verder over praten, ga je gebukt onder spanningen vanwege een dierbare met een verslavingsprobleem? Onder deze link staan verschillende mogelijkheden voor contact met mij. Heb je meer behoefte om eens te praten met verschillende lotgenoten? Kijk op de www van  www.al-anon.nl Iedere donderdag avond van 8:00 tot 10:00 is er een bijeenkomst in Hilversum, voor familieleden van alcoholisten. Al-anon biedt ook hulp aan minderjarige kinderen van alcoholisten. 

Sterkte, en keep it calm,

Marieke Proper

3 Reacties op Het moeilijkste van problemen is niet de oplossing, het is het kalm en rustig blijven. :

Comments RSS
Gerdi Jansen on woensdag 21 november 2012 9:52
Helemaal mee eens,al is het soms moeilijk... `n broer van mij kampt met bovenstaande drankproblemen,valt ook steeds terug. In totaal heeft hij in 1 jaar tijd 3x in het ziekenhuis gelegen,waarvan onlangs met `n delerium en zware maagbeschadiging,omdat hij gewoon `n week lang alleen maar drinkt en niets eet. 5 x heb ik hem hier bij mij thuis "opgelapt",2 x heeft hij in `maand doorgebracht in `n ontwenningskliniek. Nu heb ik,uit zelfbescherming, wat afstand van hem genomen.Er is voor mij op dit moment geen andere optie. Ik ben moeder van `n opgroeiende zoon,heb `n partner. Zij gaan voor.
Reageren op een reactie


Een goede oplossing vergt een bepaalde strategie. Hoe pak je het aan? on woensdag 21 november 2012 11:15
Vandaag gaan we even verder waar we gisteren gebleven waren. Heb je het blog van gisteren nog niet gelezen? hierbij de link; http://www.mariekeproper.nl/blog/2012/11/20/Het-moeilijkste-van-problemen-is-niet-de-oplossing-he
Reageren op een reactie


Marieke Proper on woensdag 21 november 2012 11:40
Beste Gerdi, Bedankt voor je reactie. Allereerst heel dapper dat je jouw verhaal wil delen. Het moet niet gemakkelijk voor je zijn geweest. Vandaag heb ik een vervolg geschreven op het blog van gisteren, misschien kun je er iets mee. tot horen, fijne dag Marieke Proper http://www.mariekeproper.nl/blog/2012/11/21/Een-goede-oplossing-vergt-een-bepaalde-strategie-Hoe-pak-je-het-aan.aspx
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint