Een goede oplossing vergt een bepaalde strategie. Hoe pak je het aan?
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Een goede oplossing vergt een bepaalde strategie. Hoe pak je het aan?

Vandaag gaan we even verder waar we gisteren gebleven waren. Heb je het blog van gisteren nog niet gelezen? hierbij de link; http://www.mariekeproper.nl/blog/2012/11/20/Het-moeilijkste-van-problemen-is-niet-de-oplossing-het-is-het-kalm-en-rustig-blijven-.aspx

Als je een oplossing zoekt voor een probleem en het is je gelukt om kalm en rustig te blijven, stel jezelf dan de volgende vraag.

1. Wat wil ik in eerste instantie oplossen, zodat mijn probleem dragelijk wordt?

a. Is het een gevoel dat ik wil veranderen? (Angst, boosheid, verdriet of zorgen > vertrouwen en rust)
b. is het een praktisch probleem? (zoals andere huisvesting, te veel praktische taken op je hals gehaald??)
c. is het een hulpverlening probleem? (dierbare krijgt niet juiste of genoeg begeleiding)
d. is het een relatieprobleem?
e. is het een financieel probleem? 

a. Meestal zitten bepaalde emoties het meeste in de weg. Angst, boosheid, verdriet en/of zorgen voelen is gewoon ongelofelijk vervelend. Schuldgevoelens naar derden of naar je dierbare toe, voelen ook als een blok aan je been. Negatieve gevoelens kun je vervangen door gevoelens van vertrouwen en geloof. In een gebed of gewoonweg uitspreken dat je gelooft dat het hoe dan ook goed komt, in elk geval met jouzelf. Jij kunt deze situatie aan en neemt de teugels van je eigen gevoelens weer in handen. Dat betekent niet dat je de situatie koud en afstandelijk gaat benaderen. Nee, juist niet. Vanaf nu geloof je met heel je hart dat het goed komt en straal je dit uit naar je omgeving. Het vertrouwen en het geloof, dit komt goed. Naar jezelf toe en naar de mensen om je heen. Stop het klagen en met doemdenken. Iedereen gaat er vanaf nu vanuit dat het goed gaat komen. Hoe dan ook. Dit wordt opgelost. Weiger je langer machteloos en rot te voelen over de situatie. Begin vandaag met werken aan je vertrouwen. Ook als dat onrustige gevoel je opnieuw bekruipt, probeer je steeds weer terug te gaan naar gevoelens van vertrouwen. Werk in eerste instantie aan je zelf-vertrouwen. Soms is het verstandig om dit in samenwerking met een therapeut of counselor te doen. Zeker als emoties diep zitten en al lange tijd een knelpunt vormen en een gelukkig leven in de weg staan. 

De andere punten ga ik in de loop van de week uitwerken in een blog. Wil je eens praten over dit onderwerp, zorgen delen of zoek je oplossingen voor je emotionele of praktische problemen? Aarzel niet een neem contact op. Klik hier voor de verschillende contact mogelijkheden. Iedere vrijdagochtend hou ik nog steeds GRATIS telefonisch spreekuur. 


0 Reacties op Een goede oplossing vergt een bepaalde strategie. Hoe pak je het aan?:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint