Praktische problemen effectief oplossen.
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Praktische problemen effectief oplossen.

Als je de titel zo leest denk je, nou simpel, daar ben ik de hele dag mee bezig. Kinderen naar school brengen? Je pakt de auto. Lege koelkast? Boodschappen doen. Smerig huis? Even een poetsdoek erdoor. Openstaande rekeningen? Ene met andere gat vullen. 

Voor jezelf is het vaak nog wel te behappen. Het kost soms moeite en energie, maar het is je eigen leven en je eigen verantwoording, dus het zijn dingen die je moet doen, naast alle andere bezigheden, denk bijvoorbeeld aan werken. 

Maar wat als jij een aantal van de bovengenoemde praktische taken van een dierbare op je moet nemen omdat hij of zij het niet kan vanwege psychische problemen of een verslaving? Dan wordt het toch al weer behoorlijk drukker in je leven, de emotionele stress nog even niet meegenomen. 

Soms is het voor jouw dierbare heel vanzelfsprekend dat jij dat allemaal wel even overneemt en realiseert hij of zij de druk van deze taken helemaal niet. De extra verantwoording die je er dagelijks bij hebt gekregen. Vanwege zijn of haar ziekte is een bepaald besef weg, of vanuit een schuldgevoel wordt er maar niet over gesproken en doe je het gewoon. 

Ik denk dat we allemaal op een bepaalde manier superman zijn, dus tijdelijk de praktische zorgen en taken van een dierbare overnemen kan een mens nog wel aan, maar lange tijd, maanden of zelfs jaren de was voor iemand doe, boodschappen halen en rekeningen betalen, naast al je eigen beslommeringen, dat is geen doen. 

Ik hoor je bijna zeggen;"Maar als ik het niet doe, doet niemand het?"

Is dat wel zo? Soms komt hulp uit zeer onverwachtse hoek. Soms zijn mensen bereid te helpen, die je nooit hebt gevaagd. Het gaat er vooral om dat je de juiste taken, naar de juiste mensen delegeert. Zodat jij weer energie krijgt voor je eigen leven en zelfs weer energie hebt om met je dierbare gewoon gezellig een kop koffie te drinken en je even nergens druk over te maken. 

Wil je meer informatie over dit onderwerp of eens praten over hoe jij de druk kunt verlagen? De contact mogelijkheden bestaan uit e-counseling, relatief goedkoop, zeer waardevol en anoniem, tele-counseling, persoonlijk en toch anoniem, praktijk counseling, in rustgevende omgeving, we besteden aandacht aan de gehele situatie. 

Wil jij ook ervaringen delen? We zoeken dringend iemand die het leuk vindt en gaat schrijven.

0 Reacties op Praktische problemen effectief oplossen.:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint