De gewoonte (prostituee) verslaving van Harry.
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

De gewoonte (prostituee) verslaving van Harry.

Harry is gelukkig getrouwd met Annalize, samen hebben ze een zoon Alex. Ze werken beide en hebben een goed inkomen. Harry heeft een accountantsbureau samen met Vincent. De zaken gaan goed en ze hebben het erg druk. Harry is altijd vroeg aanwezig en gaat iedere dag thuis lunchen. Althans dat denken Vincent, Annalize en Alex. In werkelijkheid luncht Harry in de auto en bezoekt hij in zijn lunchpauze prostituees. Om dit te bekostigen haalt Harry extra geld uit de onderneming en begint hij Vincent voor te liegen. Hij maakt spook facturen en zijn bezoeken kan hij zo nog een jaar lang ongemerkt door laten gaan. Tot Vincent erachter komt dat er iets niet klopt, er is in drie maanden tijd een heleboel betaald (EURO 12.000,-) aan leveranciers die hij helemaal niet kent. Hij confronteert Harry niet direct maar besluit hem te volgen in de pauze en komt erachter hoe Harry zijn pauzes doorbrengt en waar hij hun geld aan spendeert. Aan de zakelijke relatie tussen Harry en Vincent komt een einde. 

We zien in de bovenstaande casus meerdere slachtoffers. 


  • Harry, zijn verslaving kost hem meer dan hij heeft.
  • Annalize, ondanks dat ze (nog) niet op de hoogte is, is ze slachtoffer van overspel.
  • Alex, als het uitkomt zal hij te maken krijgen met negatieve gevoelens t.o.v. zijn vader. 
  • Vincent, werd niet alleen bestolen van geld, ook zijn vertrouwen werd geschonden. 

 
De punten hierboven zijn natuurlijk zeer kort door de bocht en dienen slechts als mogelijke uitkomst, om aan te geven dat een dierbare ook bij een gewoonte verslaving naasten betrekt en op verschillende manieren 'schade' veroorzaakt.

We spreken van een gewoonte verslaving als een dierbare fysiek en/of mentaal van een gewoonte afhankelijk is, en deze gewoonte heel moeilijk los kan laten. Het gedrag van een dierbare is voornamelijk gericht op invulling geven aan de gewoonte en hij of zij is bereid daar veel voor op te offeren. Denk aan tijd, geld, gezondheid, sociale/zakelijke contacten en of familiebanden. Heel frustrerend is het voor een naaste om te zien hoe zijn of haar dierbare veel opoffert of inlevert voor zijn gewoonte en boosheid komt om de hoek op het moment dat ook zij als naaste minder belangrijk lijken te zijn dan het bezig zijn met de gewoonte.  

Een gewoonte verslaving als gokken, sex, sport, werken, internet, etc, lijkt in eerste instantie minder bedreigend voor een dierbare en de naasten dan bijv. een verslaving aan stimulerende middelen, maar dat het wel degelijk schade aan kan richten heb je zojuist kunnen lezen in de bovenstaande casus over het leven van Harry (54). 

Namen en situaties uit deze casus zijn aangepast van de werkelijkheid, zodat privacy niet wordt aangetast, wil je reageren, heb je ook mogelijk een dierbare die kampt met een gewoonte verslaving, deel je verhaal, zorgen of vragen met andere lezers. 

Wil je eens praten, neem gerust contact op. 
Wij zoeken nog iemand die één a twee dagen in de week het blog gaat schrijven. Kijk hier voor de mogelijkheden.  0 Reacties op De gewoonte (prostituee) verslaving van Harry. :

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint