Waarom overkomt mij dit?
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Waarom overkomt mij dit?

Als we voor grote uitdagingen of serieuze problemen komen te staan, dan horen we onszelf vaak het volgende meerdere malen afvragen; "Waarom overkomt mij dit?" In de wereld van de positieve denkers creëren we onze eigen kansen en problemen, dus zou het betekenen dat we er om hebben gevraagd. In de wereld van de echte atheïsten is weinig hoop, dus worden de dingen met hard werken, blik om oneindig, weer overwonnen. En in de wereld van de on-realisten hebben we zelf totaal geen grip op alles wat ons overkomt, laten we ons meeslepen in onze ellende en klagen we de hele dag. 

Een mengelmoes van deze drie types zou wel eens het begin van een juiste houding ten opzichte van problemen kunnen zijn. Het is ons overkomen, dat is een feit en daar mogen we natuurlijk verdrietig of boos over zijn. Het is tenslotte niet niks. Het heeft je geraakt tot in je ziel. Het betreft iemands gezondheid, een verstoorde liefde of een materiële klap. Een enorme teleurstelling dus. We hadden een ander toekomst beeld voor ogen en moeten onze visie bijschaven en dat vergt een heleboel flexibiliteit en vaak ook veel inzet. 
Om uit de situatie te komen of de situatie te verbeteren moeten de feiten op een rij komen. Daarna moet er een plan komen en zal er gewerkt moeten worden, om tot (zelf)inzicht te komen, hernieuwde toekomstplannen tot uitvoer te brengen of om onze gezondheid terug te krijgen. Soms in samenwerking met een professional, hulpverlener of arts. 
Vervolgens moet je met heel je hart vertrouwen dat je op de goede weg bent, dat jij dit aan kan en geloven dat het goed komt. 

Waarom overkomt mij dit? Die vraag wordt door omgeving vaak heel kritisch beantwoordt. Mensen om je heen zagen het allang aankomen. Hadden je gewaarschuwd of wijden het aan een ongezonde levensstijl of negatieve houding. Het is mooier als je op een gegeven moment zelf een reden hebt gevonden, waarom jij denkt dat je in een bepaalde situatie bent beland. Soms kunnen feiten je tot inzicht brengen, soms is het een gevoel. 

Uiteindelijk is het veel belangrijker dat je opstaat en zorgt dat je jezelf en de mensen waar je van houdt uit de problemen krijgt. 

Heel veel sterkte en kracht gewenst,

Marieke Proper

2 Reacties op Waarom overkomt mij dit?:

Comments RSS
Ruud Lamme on dinsdag 4 december 2012 12:17
Beste Marieke, als ik terug kijk naar wat mij en mijn gezin allemaal is overkomen, is het allereerste wat je denkt inderdaad, Waarom overkomt ons dit. Onze zoon heeft de ziekte van duchenne, wat we in 1997 te horen kregen. Ik zal hier niet al te diep op ingaan, (zie website voor alle info), maar je hele wereld stort in. In 2009 ben ik ook nog gescheiden, en sindsdien de zorg van mijn zoon op me genomen. Je kunt hier inderdaad op verschillende manieren mee omgaan, maar volgens mij is het beste om vooral positief te blijven en kop omhoog en alles eruit halen wat erin zit. We hebben alles met hem gedaan in de afgelopen jaren, en gelukkig maar, want nu is dat heel moeilijk. Ik maak me hard voor deze ziekte en buiten zijn verzorging, probeer ik zoveel mogelijk aandacht te geven en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek voor Duchenne, wat mij enorm veel energie en voldoening geeft. Op deze manier kan ik verder, ondanks dat mijn zoon steeds minder kan en blijven we positief in het leven staan. Groet Ruud Lamme
Reageren op een reactie


Marieke Proper on dinsdag 4 december 2012 12:42
Beste Ruud, Bedankt voor je verhaal. Het spijt mij dat jouw gezin dit moest overkomen. Het is vast niet gemakkelijk allemaal. heel erg knap en fijn dat jij de zorg voor je zoon op je hebt genomen na de scheiding. Vervelend om te horen dat je zoon steeds minder kan. Dat moet moeilijk zijn. Goed om te horen dat je zo positief aan de slag bent en geld inzamelt voor onderzoek. Ik wens je heel veel kracht en sterkte, groeten, Marieke Proper (ps; groeten aan je neef. Danny, we hebben bij elkaar op school gezeten vroeger)
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint