Noud schrijft over zijn leven. (en zorgen om zijn verslaafde broer) Deel 2
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Noud schrijft over zijn leven. (en zorgen om zijn verslaafde broer) Deel 2

Sjors is natuurlijk zielig en platzak, dus had ik hem gister uitgenodigd om vandaag te komen eten. Het gaat goed met me en mijn koelkast is wel tot de nok toe vol. Sjors zijn koelkast is natuurlijk leeg. Ik weet ook dat hij leeft voor de mensen om hem heen, Sjors wordt ook weleens de Grote Plakker genoemd. Sjors heeft ook geen sociale "antenne" zoals mensen met banen, huizen en/of vriendinnen.  Sociale beleefdheid word vaak niet goed begrepen en vaak heeft hij een behoorlijk bord voor zijn kop en/of boter op z'n hoofd. Gebruikers en/of mensen met mentale problemen zijn ook gewoon vaak niet gelukkig.  Gebruikers/mensen met mentale problemen kunnen vaak ook moeilijk alleen zijn.  

Ik had een rustig dagje en besloten dat Sjors het eten moest maken. (Laat hem maar werken dacht ik.) Eerlijkheidshalve kan ik vaak heel erg moe van mijn broer worden, ik ben nogal op mezelf. Dus moest ik mij mentaal voorbereiden op een avond voor onze Sjors. (Ik doe het ook echt voor hem.) Door hem te laten koken was ik even van hem af. Was hij even zoet, ook omdat ik dacht dat ik na het eten nog wel even met hem te stellen had. Dus alles in kan en kruik totdat een vriend hem belde met "zin"! Deze vriend begreep dat bij Noud "zin" natuurlijk geen "zin" had. Tijdens het telefoon gesprek doelde hij er ook op dat Sjors voor hem misschien bepaalde "dingen" kon regelen en hij wellicht deze vriend later op de avond kon vergezellen met deze "dingen" waar hij zin in had omdat hij bereid was te betalen en Sjors natuurlijk geen centjes had. Met andere woorden; "Hoe laat ben je bij me"  Met andere woorden;" Hoe lang duurt het eten bij je broertje?" 

Niet vreemd had onze Sjors ook gelijk veel haast na het eten. Lekker gezellig hoor! Ga maar weg! Laat mij maar alleen! Ga maar naar je Vriend! Flauw he !? Ik ben een draak en kan het niet laten! Maar wat ik kwijt wil is dat het wel goed is!  Op de juiste punten drukken! Op een joviale manier, dat is belangrijk!  Zoals ik de vorige keer had verteld krijg je vaak niet direct het resultaat maar komt de boodschap uiteindelijk wel over.  Maandagochtend vroeg had ik mijn broer bijvoorbeeld het volgende gesmst. "Lekker de week beginnen. Verzin allerlei dingen! Geld afbetalen voor Wouter, Ton en Jeroen!  GEWOON LEKKER GAAN DOEN!"  
Natuurlijk betaal ik veel voor hem, maar het geeft mij ook een bepaalde " leverage". Ik praat hem een soort schuldgevoel aan om hem te motiveren activiteiten te gaan ondernemen. Gebruikers en/of mensen met mentale problemen zien vaak veel bomen in het bos en het is voor de naaste de taak ze te blijven motiveren om op te staan. Enkel naar het negatieve kijken en te veroordelen werkt averechts. Sjors had tijdens het eten ook veel stof over wat hij allemaal wel niet had gedaan op maandag en dinsdag. Er was zelfs een schilder klus uitgekomen! Een buiten klus waar ik hem op geattendeerd had van de zomer. Het ziet er in ieder geval uit dat onze Sjors volgende week in de kou op een steiger staat.  

"Wil je een Conjakje Sjors?" Vroeg ik hem om wat tijd na het eten te winnen.  Ja, kleintje is goed, hoorde ik heel lief uit de keuken. Sjors kwam terug met 2 flinke volle glazen, waarop ik antwoordde; "Kleintjes?! Dit is 'gentlemen size' Sjors! Cognac moet je rustig drinken Sjors!"  (In sommige landen word het je zelfs per deciliters berekend!) In 2 slokken had hij het op en vertrok hij naar zijn vriend.  

Noud is bereid om een stukje van zijn leven te delen met de lezers. Noud schrijft onder pseudoniem. Ik ben heel trots op hem dat hij zijn verhaal wil delen. 

0 Reacties op Noud schrijft over zijn leven. (en zorgen om zijn verslaafde broer) Deel 2:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint