Vanuit liefde
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Vanuit liefde

Iedere ochtend maak ik een lange wandeling met onze Bordeaux dog Sjaak. Meestal is het nog donker, zijn er geen andere vroege vogels en voer ik gesprekken met mezelf. Het zijn vaak zeer nuttige en verhelderende gesprekken, waarin ik vraagstukken voorleg of naar oplossingen zoek.

Vanmorgen ging het gesprek over de liefde. En wel over wat ik voel voor mijn dierbaren in nood. Ik denk aan de psychiater, die tijdens het redigeren van mijn boek, heeft 'mee gelezen'. Hij verwoordde het mooi; "Vanuit liefde heb jij nooit opgegeven en ben je blijven zoeken naar mogelijkheden om je dierbare te helpen." En dat klopt. Ik deed het niet voor mezelf, niet omdat ik zo graag goed wilde doen, of aardig gevonden wilde worden, maar puur vanuit liefde. Omdat ik zonder twijfel perse wilde dat iemand beter werd, zodat diegene weer kon genieten van het leven. Ondanks de liefde kostte het mij wel degelijk een heleboel energie. De liefde zorgde er slechts voor dat ik door bleef gaan, zelfs als ik eigenlijk uitgeput was of het niet meer wist. Ik leerde in die jaren veel over de liefde, ook dat loslaten en zelfs delegeren bij de liefde horen. Samen met een vastomlijnd plan. Een behandeling. De levenslust van mijn dierbare. Luisteren naar artsen en een houding die uitstraalde; "Zo gaan we het doen! Punt." 

God dank, werd alle inzet uiteindelijk beloond en ligt er nu weer een gelukkige toekomst in het vooruitzicht van mijn dierbare, die daar ook weer zelf invulling aan moet geven. 

Eenieder die ziek is verdiend minstens één iemand die zo onvoorwaardelijk van hem of haar houdt, dat het hem of haar redenen geeft om te vechten. Eén iemand die in hem of haar geloofd en niet opgeeft. En dat is één van de redenen dat ik een handboek wilde schrijven. Om degene die 'mee vechten' voor de gezondheid van hun dierbaren handvatten en redenen te geven om door te gaan. Maar ook concrete informatie vanuit de praktijk en steun te bieden in een periode van crisis. Mijn boek komt in 2013 uit en heeft naast psychische problemen en verslaving, alles te maken met liefde. Namelijk de liefde die we voor elkaar voelen, op momenten dat we in nood zijn, die ervoor zorgt dat we niet opgeven en blijven zoeken naar mogelijkheden om een ander te helpen. 

Zoals het een echte bordeaux dog betaamd, rent hij door diepe modder plassen en schud zich naast mij uit, haalt mij uit 'mijn meditatie' en plaatst mij a la minute terug in het nu. Sjaaaaaaaakkkkkkkk!

Gelukkig hou ik ook van hem. 

Fijne dag allemaal.
 

2 Reacties op Vanuit liefde:

Comments RSS
Moniek van de Wetering on maandag 17 december 2012 15:31
Ik hou ook van jou!!!!
Reageren op een reactie
 
Marieke on dinsdag 18 december 2012 11:12
Ik ook van jou!

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint