GOEDE voornemens. Van Moeten, naar WILLEN!
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

GOEDE voornemens. Van Moeten, naar WILLEN!

Zo aan het einde van het jaar gaat de gemiddelde Nederlander nadenken over goede voornemens. De meeste zullen er ongeveer zo uit zien. Stoppen met roken, minder eten, meer sporten, minder drinken, meer tijd met de kinderen doorbrengen, meer geld verdienen, een baan zoeken die gelukkig maakt, etc..  
Het vervelende van goed voornemens is, dat er vaak een goed plan ontbreekt, dat doorzetten mogelijk maakt. Een echt doel. Wil je doelen bereiken dan kost dat inzet en doorzettingsvermogen en pffff, we moeten al zo veel. 
Een goed voornemen heeft dan ook het liefste minder weg van moeten, en meer weg van willen


 • Ik wil mij gezonder voelen.
 • Ik wil mij fitter voelen.
 • Ik wil meer bestedingsruimte hebben.
 • Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn dierbare.
 • Ik wil beter in mij vel zitten. 
 • Ipv ik moet. 

Tegen moeten verzetten we ons namelijk veel sneller dan tegen willen. Het levende voorbeeld daarvan kunnen we halen uit onze peutertijd. Voor alles wat peuters willen gaan ze door het vuur en bij alles wat ze moeten, zeggen ze al heel snel en heel hard NEEEEeeeeee. Laten we dus leren van de peuters, dat we willen, ipv moeten. Hieronder schrijf ik een methode voor je uit, om de dingen die je wil, ook echt te gaan doen. 

 • Bedenken; Wat wil ik?

Bijvoorbeeld, meer tijd doorbrengen met mijn dierbare.


 • Bij de tweede stap kunnen we ons afvragen; Waarom is het belangrijk voor mij?

DIT IS DE MOTIVATIE.


bijv. omdat ik een betere band wil met mijn dierbare en dit echt belangrijk voor mij is. 


 • De derde stap is; Wat heb ik tot nu toe gedaan om mijn doel te bereiken?


Bijv. Ik bel mijn dierbare wel eens, stuur af en toe een kaartje of sms om te laten weten dat ik aan hem of haar denk. 


 • De vierde en bijna belangrijkste stap; Wat kan ik nog meer doen om mijn doel te bereiken?


Bijv. Ik ga eens spontaan langs met een bloemetje, nodig mijn dierbare uit voor het eten of maak een afspraak om een gezamenlijk hobby uit te oefenen. 

 • De vijfde stap vraagt om actie. 


Gewoon doen! 


Heel veel succes met het bedenken van alle goede voornemens..

Het is leuk om veranderingen aan te brengen die je leven meer zin en zin geven. 

Ik ga vakantie houden en nadenken over mijn goede voornemens. Leuk om van jullie te horen wat jullie goede voornemens zijn, plaats ze ter motivatie voor anderen gerust bij de reacties. 

Hele fijne dagen en een mooie jaarwisseling, tot 2013, Marieke Proper

2 Reacties op GOEDE voornemens. Van Moeten, naar WILLEN!:

Comments RSS
Tineke on zaterdag 22 december 2012 12:06
Lieve Marieke, Wat heb jij de laatste periode mooie blogs geschreven. Daar kun je met recht trots op zijn. Over goede voornemens gesproken. Ik ga heerlijk alles wat ik niet meer nodig heb weggeven, wegdoen of weggooien zodat ik ruimte krijg om mijn boek te schrijven. Hele geweldige kerstdagen en een fantastisch 2013 wens ik je van harte. Tineke
Reageren op een reactie


Marieke Proper on zondag 23 december 2012 11:46
Tineke, Bedankt! Wat leuk dat je een boek gaat schrijven, ben erg benieuwd! Jij ook hele fijne dagen. Tot het nieuwe jaar als ik je niet meer spreek!Liefs
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint