Als we toch eens een glazen bol zouden hebben!
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Als we toch eens een glazen bol zouden hebben!

Als situaties uitzichtloos lijken, dan zijn ze dat toch vaak niet. We kunnen alleen niet verder kijken dan vandaag en niets is zeker, dat maakt het dat we soms weigeren te geloven in een positieve uitkomst. 

Gisteren zat ik met veel bewondering naar de acteer prestaties van Carice van Houten te kijken. Voor degene die het niet hebben gezien. Na een zeer heftige bevalling, en een leven zonder de liefde van haar vader, raakt Carice in een post psychotische episode, gepaard met gedwongen opname, etc. Heel mooi vind ik het om te zien dat haar man (natuurlijk is het een film, maar dagelijks staan partners voor een dergelijke keuze!) tijdens de zitting voor een rechtelijke machtiging, ook instemt met een gedwongen opname. Sommige zeggen, natuurlijk! Maar zo natuurlijk is het niet om je geliefde tegen eigen wil op te laten nemen. Het vraagt veel durf. Hij weet niet wat de uitkomst zal zijn, maar is er zeker van dat zijn vrouw hulp nodig heeft. Het is een sprong in het diepe, waarbij hij moet vertrouwen op zijn eigen intuïtie, de diagnose van psychiaters en zijn schoonmoeder. Ondanks dat Carice in eerste instantie boos is, zal ze het hem later vergeven. 
Wat ik ook heel mooi vind is, hoe stellig Carice na haar opname, opzoek gaat naar de liefde van haar vader en zich niet voor gek laat verklaren. Ook niet door haar man. Ze doet wat ze moet doen voor het laatste stukje zelf genezing. Gelukkig krijgt ze die tijd, hoewel gepaard met wantrouwen.   

Eén van de moeilijkste dingen van een dergelijke crisis is het opnieuw vertrouwen hebben in elkaar. Vele weten hoe moeilijk het is om elkaar weer te vertrouwen, Carice brengt haar baby meerdere malen in gevaar tijdens haar psychoses, waardoor haar man begrijpelijk nog lange tijd moeite heeft om moeder en kind samen achter te laten. Dat het wel mogelijk is om dat vertrouwen te herstellen, dat lieten ze gelukkig gisteren ook zien in de film. Dat geeft hoop!

Al lijken situaties aanvankelijk nog zo uitzichtloos. Het resultaat gaat toch heel vaak gepaard met een heleboel inzicht, levenslessen, nieuwe doelstellingen en een 'groter hart'. 

Hele fijne dag,

Marieke Proper


PS: Heb je grote moeite om een vertrouwensband te herstellen met een dierbare, omdat er veel is voorgevallen? De gevoelens die je ervaart zijn heel begrijpelijk. Je vertrouwen is geschaad. Moeten, of willen jullie toch graag met elkaar verder in de toekomst? Neem de tijd om het vertrouwen in elkaar te herstellen. Ik wil jullie of jou daar graag bij helpen, als je voelt dat je daar hulp bij nodig hebt. 

Neem gerust contact op! 


0 Reacties op Als we toch eens een glazen bol zouden hebben!:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint