Carmen neemt te veel hooi op haar vork. (spreekuur)
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Carmen neemt te veel hooi op haar vork. (spreekuur)

Het is tien uur en ik wacht op mijn volgende afspraak. Tussendoor doe ik wat papierwerk en ik kijk nog even naar wat nieuwe mail. Om tien over tien is mijn cliënt er nog niet, door de sneeuw staan er opnieuw files, dus wellicht is dat de reden. Dan hoor ik voor de deur een vrouwenstem aan de telefoon. Dat moet haar zijn. Carmen. Ze komt vandaag voor het eerst en door de telefoon hebben we elkaar even kort gesproken. De vragenlijst die ik van haar retour ontving, heb ik uitgebreid bestudeerd. 
Ik open de deur. "Laten we snel beginnen Carmen, het is al bijna kwart over tien,"Carmen gebaard dat ze op gaat hangen. "Maak je nu geen zorgen, ik kom zo naar je toe."

Als Carmen op heeft gehangen vertelt ze meteen naar wie ze straks toe gaat en waarom.

"Mijn vader, hij is zo angstig. Hij durft amper de deur uit. Ik ga straks even wat boodschappen voor hem halen en waarschijnlijk even de bezem door zijn huis halen. Hij belt mij om de haverklap. Ik wordt er gek van, maar wat moet ik anders. Ik kan hem moeilijk aan zijn lot overlaten. Mijn moeder heeft hem ook al afgeschreven."

"Dat klinkt als een hele verantwoordelijkheid."

"Ja, dat kun je wel zeggen. Ik zou wel eens een dagje vrij willen"

"Het is je te veel."

"Ja, eigenlijk wel, vandaar ook dat ik een afspraak wilde maken. Het is zo moeilijk voor mij om maar gewoon niet meer te gaan of constant nee te zeggen, dan weet ik dat hij alleen zit, met niemand heeft gesproken en helemaal geen contact maakt met de buitenwereld. Kijk dat is het ook, ik haal niet alleen boodschappen, ik ben ook zijn enige gezelschap."

"Je wilt je vader blijven steunen."
   
"Ja."

"Misschien kunnen we eens onderzoeken welke dingen je absoluut wilt blijven doen en welke dingen je te veel zijn, wat vindt je daarvan?"

"Dat klinkt goed. Het geeft mij het gevoel dat ik weer wat touwtjes in handen heb. 

We praten nog wat door over de gevoelens en verantwoordelijkheid en spreken af dat Carmen deze week een lijst maakt met alle dingen die ze regelmatig en incidenteel voor haar vader doet. vervolgens met blauw aan vinkt wat ze wel wil blijven doen en met groen de dingen aan vinkt die haar vader wellicht weer zelf zou kunnen oppakken. De rest laat ze voorlopig open. 

Volgende week bespreken we de lijst.

 

Namen en situaties uit deze casus zijn aangepast van de waarheid, zodat niemand in zijn privacy wordt aangetast. 

0 Reacties op Carmen neemt te veel hooi op haar vork. (spreekuur) :

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint