Hoe nu verder? (Wat te doen na psychische problemen of een verslaving?)
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Hoe nu verder? (Wat te doen na psychische problemen of een verslaving?)

Dagelijks krijg ik te maken met de meest uiteenlopende probleemsituaties. Meestal hebben ze wel iets te maken met verslaving en/of psychische problemen. Vaak heeft een cliënt problemen met een familielid of een (ex) partner en zijn het de trauma's, gedragsveranderingen en/of stemmingsstoornissen wat normaal omgaan met elkaar zo moeilijk maakt. Vaak een combinatie van teleurstelling, angst en bedrog die de vertrouwensband hebben geschaad. Cliënten komen bij mij omdat ze niet meer uit de voeten kunnen met onvoorspelbaar gedrag. Moe zijn van het helpen. Te veel angst hebben voor wat nu weer komen gaat. Met een vergelijkbaar emotioneel of juist een praktisch probleem. Allemaal werkelijke problemen en zorgelijk van aard. Het moeilijkste van alles is opnieuw vertrouwen op elkaar (soms gaat dit zelfs helemaal niet meer) en de boel samen en/of afzonderlijk weer op de rit zien te krijgen of afronden. Hoe dan ook komt één van de volgende punten onvermijdelijk op je pad. 

  • Er is vaak veel gebeurd. (Traumaverwerking)
  • Over veel dingen wordt verschillend gedacht. (met name gestelde diagnoses zijn een onderwerp van onenigheid, maar ook opvattingen over het opnieuw indelen van een leven)
  • Problemen zijn vaak nog niet (geheel) opgelost. (boosheid over ieders aandeel, nog niet genezen, of geen ziekte inzicht, angst voor terugval)
  • Vaak zijn er vanuit de verslavingsproblemen en of psychische problemen andere problemen ontstaan die aangepakt moeten worden. (denk aan, geen werk, financiële problemen, geen huis, een scheiding die afgerond moet worden)
  • Of een gezondheidsprobleem (kapotte tanden, aangetaste organen, eetproblemen, of algeheel verzwakt).
  • En dan bestaan er, vaak in combinatie met (vertrouwen) verwerkingsproblemen, nog eenzaamheidsproblemen. (lijden doen we nu eenmaal vaak alleen)
  • En ik zei het al, De verstoorde vertrouwensband. (vaak door angst, bedrog en teleurstelling of niet ingeloste verwachtingen.)

Kortom, uiteenlopende zorgen en problemen die je (jullie) voor je kiezen krijgt als een familielid of (ex)partner in psychische nood verkeerd(e) of kampt(e) met verslavingsproblemen. 
En vaak niet zo maar even op te lossen. Ze gaan over gevoelens en die laten zich nu eenmaal niet gemakkelijk sturen. Gevoelens worden liever geuit. En het liefste ook nog gehoord en beantwoord. En er is niet altijd iemand in de buurt die er naar luistert of tijd en aandacht voor heeft.

Neem je niet graag een vriend of vriendin in vertrouwen, stap naar een hulpverlener. (Een huisarts is ook voor dit soort zorgen) Daar zijn ze voor! Hieronder korte informatie over de crisis, gezin's en relatie counseling die ik je aan kan bieden. 

Heb je te maken hebt met één van de bovenstaande problemen en loop je keer op keer aan tegen gevoelens van wanhoop, verdriet, angst of boosheid? 

Wacht niet en neem contact op. Als counselor heb ik een geheimhoudingsplicht en die neem ik uiterst serieus. 

E Counseling is effectief en zeer betaalbaar. We kunnen grote stappen maken, met deze manier van hulpverlenen. In je eigen tijd en het kan dienen als naslagwerk. 
Vaak zijn aansluitend 2 praktijk sessies, al voldoende. 

  • Een crisis- of relatie counseling basispakket, bestaande uit;

Vragenlijst (GRATIS)

3 x E-counseling (per ontvangen e-mail EUR 15,-)
2 x praktijk counseling (EUR 60,- a 45 min.) Totaal EUR. 165,-
    

0 Reacties op Hoe nu verder? (Wat te doen na psychische problemen of een verslaving?):

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint