Hoe heb ik het counseling gesprek ervaren
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Hoe heb ik het counseling gesprek ervaren

Voor studiedoeleinden onderging ik zelf afgelopen zaterdag een counseling sessie. 
Over de inhoud zal ik niet uitweiden, maar wel over deze bijzondere manier van hulpverlenen en communicatie. 

Geheel non directief. 
Non directief = niet sturend
Ondanks dat de letterlijke vertaling van counselor, raadgever, is. 

Een counselor adviseert in principe nooit, mits zich een gevaarlijke situatie voor doet. Dat maakt het ook zo'n bijzondere vorm van communicatie. Want hoe vaak maak je nog mee dat je met iemand zit te praten die niet oordeelt, niet adviseert en niet verwijt? Nauwelijks denk ik. Iedereen heeft zijn of haar antwoord (lees:mening) klaar, als jij een vraagstuk voorlegt. Dat maakt het ook dat je tegenover een counselor opener kan praten. Het gaat immers over jou en niet over de counselor en wat hij of zij vindt of denkt. 


Een goede counselor stelt de goede vragen, luistert met aandacht, begrijpt gevoelens en heeft empathie, het bijzondere is dat de antwoorden die je zoekt gaandeweg het gesprek heel natuurlijk komen. De counselor heeft wel degelijk een doel. Jou tools meegeven, waardoor je in de toekomst net wat meer geluk (lees:ontspanning, plezier en rust) kunt ervaren, op momenten die voorheen moeilijk en stressvol waren. Bedankt Eugenie van der Ven, voor deze bijzondere ervaring. Het was fijn om eens aan de andere kant van de tafel te mogen ervaren wat counseling nu precies doet! 

 

0 Reacties op Hoe heb ik het counseling gesprek ervaren:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint