Hoe ga jij om met tegenslagen?
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Hoe ga jij om met tegenslagen?

Myrthe 1  (31) wordt wakker en kijkt naar buiten. Het is slecht weer. Ze baalt als een stekker. Haar auto is stuk en nu moet ze door de regen, op de fiets. Eerst haar kind naar de crèche brengen en dan is ze zeik nat als ze op haar werk aankomt. Ze vraagt haar man,  om hun beide te brengen, maar die heeft een afspraak. Op de fiets is ze boos op haar man, die zich in haar ogen egoïstisch opstelt. Haar spullen zijn verregend en ook haar dochter is nat en huilt. Eenmaal aangekomen op de crèche probeert ze haar kind te troosten, maar doordat ze zo gespannen is lukt dat niet. Hierdoor wordt ze ook nog boos op haar kind en opnieuw op haar man, omdat hij niet flexibel genoeg was om hen even te brengen. Ze komt te laat op haar werk en klaagt tegen collega's.

Myrthe 2 (31) wordt wakker en kijkt naar buiten. Het is slecht weer. Ze haalt haar schouders op. Typisch Holland. Haar auto is stuk en ze belt de garage voor een afspraak. Ze pakt de regenkleding van zichzelf en haar kind en tijdens het fietsen zingen ze een liedje. Het regent, het regent, de pannetjes worden nat. Op de crèche trekt ze het regenpak van haar kind uit en die stapt vrolijk naar binnen. Zelf fiets ze naar haar werk. Ze is op tijd en gaat lekker aan de slag. 

In welke Myrthe herken jij jezelf? 

Als jij jezelf herkent in Myrthe 1 dan is het waarschijnlijk lastig voor je om met kleine tegenslagen om te gaan. Myrthe 1 heeft moeite om zich aan te passen als de dingen even niet helemaal lopen zoals ze zou willen. Ze geeft de wereld om zich heen regelmatig de schuld van de dingen die mis lopen. Hierdoor ervaart ze vaak stress in contact met de mensen om haar heen. 

Myrthe 2 heeft geleerd om oplossingen te zoeken voor problemen. Is flexibel en niet bang voor veranderingen. Ze klaagt nauwelijks en ervaart het contact met anderen als prettig.

Hoe iemand omgaat met kleine tegenslagen vertelt veel over hoe hij of zij grotere tegenslagen ervaart. Als je beter wilt leren omgaan met kleine tegenslagen dan streef je naar verandering in gedrag en niet in karakter. Gedragingen veranderen is wel degelijk mogelijk. 

Wil je leren hoe jij in het dagelijks leven beter om kunt gaan met grote of kleine tegenslagen dan is het zinvol om deze gedragingen eens samen met een counselor uit te diepen. Maak een afspraak en laat kleine tegenslagen niet langer je dagen verpesten. 

Bij contact en tarief lees je de verschillende mogelijkheden van counseling die ik aanbied. Ook met e-counseling boek ik goede resultaten met cliënten. In je eigen tijd de vragen beantwoorden en er bewust de tijd voor nemen om na te denken over je antwoorden, helpt je om een creatief proces in werking te stellen. Door middel van op maat gemaakte vragen help ik je door het proces heen. Daarnaast is e counseling relatief goedkoop (15 euro per sessie) en gemakkelijk te combineren met praktijk afspraken.  


0 Reacties op Hoe ga jij om met tegenslagen?:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint