Kun jij mij ergens mee helpen?
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Kun jij mij ergens mee helpen?

We leven in een tijd waarin het normaal is om je eigen broek op te houden en waarin wordt verwacht dat je vooral heel zelfstandig bent. En ondanks alle moeilijkheden blijft lachen (zie foto's facebook, tweets) en doet alsof het prima gaat! 

Het is een kleine erfenis welke we hebben overgehouden aan tijden van financiële voorspoed. De tijd waarin we konden zeggen." Het gaat geweldig, Ons bedrijf groeit, de kinderen doen het goed op school en dit jaar gaan we op vakantie naar Turkije." Daarnaast hebben we de afgelopen tien jaar geleerd dat we met positiviteit vooral goede dingen naar ons toe trekken, dus zeuren is gevaarlijk geworden, omdat het een tegenslag voorspelt (the Secret).

Maar hoe zit het nu echt met de emotionele crisis? Wanneer komt de tijd dat we tegen onze buurvrouw durven zeggen, Ik trek het helemaal niet meer. De zaak gaat slecht/mijn baan staat op de tocht. Allemaal al erg genoeg, maar erger nog, mijn kind is constant ziek, ik heb veel te weinig slaap en ik loop tegen een burn-out aan. En door dat alles is mijn man veel te veel gaan drinken. Kun jij mij ergens mee helpen? 

Ik pleit voor meer openheid. Laat maar merken dat het gewoon allemaal best veel is. Kinderen grootbrengen, in deze tijd, is zwaar. Je kop boven water houden, terwijl je bankrekening al maanden om geld schreeuwt, is pittig, zwaar en stressvol. Angst om je baan te verliezen is heel vervelend, laat staan al die collega's die op dit moment een strijd met elkaar aangaan, vergelijkbaar met een stoelendans. We leven al een hele tijd op de toppen van onze kunnen, hebben toren hoge lasten en spoelen de zorgen weg met veel wijn, eten, medicatie of drugs. We hoeven een gesprek niet altijd te eindigen met; "Als het maar snel mooi weer wordt, ziet alles er weer anders uit!" 

Pas op het moment dat we open durven te worden. Ons kwetsbaar op durven stellen, kan het tij keren. Kunnen we ervaren wat hulp van anderen kan betekenen en zullen we onszelf weer op het rechte pad zetten. 

Positief denken heeft niet zo veel zin, als het gevoel erbij ontbreekt. Het is dan slechts heel erg vermoeiend. Voor positieve ervaringen moet je werken. Aan je zelf, aan je kwetsbare kant, aan dankbaarheid, aan barmhartigheid, aan respect voor anderen, aan aardig zijn, in plaats van aardig gevonden willen worden (lees: ego). 

Het is een mooi proces. Blijf dus niet alleen zitten met burn-out of verslavingsklachten, deel ze met anderen en leer hoe anderen dingen aanpakken. Volg een cursus, geef je op voor therapie en laat vooral het gevoel los dat je het allemaal alleen moet doen. We leven met zo veel mensen op de aarde. Er is er altijd één die je wil helpen! 

Heel veel succes in het proces.
En weet dat ook ik bereid ben om te kijken of ik kan helpen. 

Fijne dag, 

Marieke Proper0 Reacties op Kun jij mij ergens mee helpen? :

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint