Vreselijk jaloers, wat doe ik eraan? Jaloezie ik wil het niet meer.
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Vreselijk jaloers, wat doe ik eraan? Jaloezie ik wil het niet meer.

Gedachten of uitspraken vanuit jaloezie zijn confronterend, soms zelfs beledigend en bovenal controlerend;

Wat ben je aan het doen? 
Hoe laat ben je thuis?
Met wie ben je weg?
Waarom was je zo laat?
Naar wie ga je toe? 
Wie zijn daar allemaal?
Ik zag wel hoe je naar haar keek.
Waarom moeten jullie telefoonnummers uitwisselen? 
Je zit gewoon achter hem of haar aan.
Je bent helemaal niet bij je vader geweest.
etc,etc.etc. (tallozen meer, want jaloers zijn, maakt ook nog eens creatief)

Jaloers zijn is gebaseerd op angst. De angst om iemand te verliezen. De angst om in de steek gelaten te worden. De angst voor gezichtsverlies. De angst om de controle uit handen te geven. De angst om teleurgesteld te worden. De angst om bedrogen te worden. etc, etc..

Jaloezie is heel vervelend en niet slechts voor de persoon die ermee kampt. Zeker ook voor de partner en wanneer familieleden (van de partner) ermee geconfronteerd worden, kan het ook voor hen angstaanjagende gedachten met zich mee brengen, gezien het geluk en soms zelfs de veiligheid, van hun zoon of dochter op het spel staat. 

Iemand die voortdurend en ongegrond jouw integriteit in twijfel trekt heeft het druk. Geestelijk gezien. Met controleren (van uitspraken, afspraken, telefoons en e-mailaccount, het onder controle houden van zichzelf (door constant te checken, bellen en zichzelf 'gerust' te stellen., het schetsen van mogelijke scenario's en het relativeren van zijn of haar geest, om niet constant in paniek te hoeven raken. 

Jaloers zijn is helemaal niet leuk of gemakkelijk en niet per definitie iets waarmee je een ander het leven zuur wil maken, maar een vervelend gevoel waardoor je des te meer moeite hebt om je over te geven en te vertrouwen. Je kwetst jezelf en anderen ermee en dit kan niet je bedoeling zijn. Jaloezie doet je geestelijk en fysiek geen goed en ook je relaties komen zwaar onder druk te staan.

Het is dus tijd om jezelf en anderen te bevrijden van dit gevoel. 

Counseling is een effectieve vorm van hulpverlening als het aankomt op jaloezie. 
Omdat je de mogelijkheid krijgt om zelf andere oplossingen te vinden, die beter passen bij jou als mens en bij je levensgeluk. We nemen samen de angsten onder de loep en streven naar een betere balans.0 Reacties op Vreselijk jaloers, wat doe ik eraan? Jaloezie ik wil het niet meer. :

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint