Hoe verbeter ik (SIMPEL EN SNEL) mijn zelfbeeld?
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Hoe verbeter ik (SIMPEL EN SNEL) mijn zelfbeeld?

Omdat ik mij volop aan het voorbereiden ben op een seminar medio 2014, wil ik alvast het e.e.a. delen over MINDSET. Een onderwerp dat ik gepassioneerd naar voren zal brengen, omdat ik geloof dat kleine veranderingen in een MINDSET mooie gevolgen kunnen hebben voor velen. 

Er bestaan vele trucjes en systemen voor het resetten van de MIND. Zo zijn er counselors, coaches, filosofen, wetenschappers en sprekers die jaren hebben geïnvesteerd in het vergaren van kennis over hoe onze MIND werkt. Ze hebben deze trucjes en systemen al op talloze cliënten 'uitgeprobeerd' en deze trucjes en systemen, zoals ik ze zal noemen, hebben zichzelf al ontelbare keren bewezen. Succesvolle mensen werken er al jaren mee en hebben deze trucjes geïntegreerd in hun leven! Kortom, ze zijn veranderd. 

Natuurlijk zijn er altijd sceptici onder ons. Die niet geloven in dit soort trucjes en systemen. Heel kort gezegd: Die hoeven het niet eens te proberen, want voor hen die er niet in geloven, zal het ook nooit werken. Die willen namelijk dat de systemen en trucjes aan hen bewijzen dat ze werken. Maar helaas, zo werken deze systemen niet. Het is geen wonderpil of pasklare handleiding die je maar één maal hoeft door te nemen. Deze systemen en trucjes moet je jezelf aanleren, toepassen en integreren in je leven. Anders doen ze niks voor je. Dat klinkt te vermoeiend voor sceptici. Die zeggen liever: Ik geloof er niet in.  

Gelukkig zijn veel mensen bereid zich in te zetten voor hun eigen leefcomfort!! Deze mensen zijn bereid om op te staan en door te gaan. Als ze vallen met de fiets halen ze hun hand over hun knieën en stappen weer op. Ze willen verder. 

Zo werkt het ook met het aanleren van nieuwe trucjes en systemen. Met vallen en opstaan leer je ze, om uiteindelijk bij je bestemming te komen. Als je snel opstaat, dan zit je ook weer sneller op de route. Jij moet dus aan jezelf bewijzen dat de systemen werken. En accepteren dat het iets is dat je moet leren. Net als fietsen! Het vereist dus inzet! Het leuke is dat je dan effect en resultaat ervaart, en je het niet meer verleert. Dus zelfs sceptici, die het toch gaan leren, kunnen overtuigd raken van hun eigen kunnen! 

Een klein trucje, wel zeer toepasbaar: dat gaat over het veranderen van je MINDSET en het vergroten van je zelfbeeld en je zelfvertrouwen en dat je direct veel meer in actie zet, zal ik hieronder voor je uitschrijven! Zo duidelijk mogelijk. 

Hoe vaak zeggen we ALS?

Als ik nou dit....... 
Als ik dat..... 
Als ik zus..........
Als ik zo......

Vaak!!.

Hoe vaak denken we het woord ALS op een dag? 

Als ik afgevallen ben.
Als ik mij beter voel.
Als ik dat geld bij elkaar heb.
Als ik clean ben.
Als ik weer ga sporten.
Als ik met een psychiater heb gesproken.

Het woord ALS straalt heel weinig power uit en geeft vooral aan dat je het voorlopig nog even uitstelt, dan niet helemaal uitstelt. KORTOM, er komt niets van terecht! 

Het woord ALS kun je vervangen door IK BEN wat vaker te zeggen.

Ik ben dit....
Ik ben dat...
Ik ben zus...
Ik ben zo...

En IK BEN wat vaker te denken.

Ik ben aan het afvallen.
Ik ben mij (als iets) beter gaan voelen
Ik ben geld aan het verdienen, sparen. 
Ik ben aan het afkicken, minderen en werk aan mijn motivatieplan. 
Ik ben aan het bewegen. (heb je een hekel aan sporten? Beweeg anders. Beweeg gewoon meer. Loop trappen, maak een dagelijkse wandeling, neem de fiets, etc)
Ik heb een psychiater/trainer/coach/counselor gebeld en ben mijn innerlijke blokkade aan het oplossen.

Vind je dit te voorbarig. Begin dan gerust met IK BEN BEGONNEN MET:

Afvallen
mij beter voelen
geld verdienen/sparen
stoppen/afkicken/minderen
bewegen
aan mijn problemen aan het werken, door dit en dat te doen! 

En zeg dagelijks tegen jezelf: Zeker als je begint met uitstellen: 'IK BEN BEGONNEN MET HET WERKEN AAN MIJN NIEUWE MINDSET!' 

Over het veranderen van de MINDSET zal ik uitgebreid spreken in mijn seminar PROBLEMEN OPLOSSEN, medio 2014. Wil jij je aanmelden voor de nieuwsbrief en zo op de hoogte gehouden worden van wanneer en waar? Schrijf je in. 

0 Reacties op Hoe verbeter ik (SIMPEL EN SNEL) mijn zelfbeeld?:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint