Resultaat in zicht. Hoe laat je (op een positieve wijze) de pijn en machteloosheid achter je?
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Resultaat in zicht. Hoe laat je (op een positieve wijze) de pijn en machteloosheid achter je?

'ik kan mij geen leven meer zonder problemen voorstellen.' Zei iemand mij gisteren. De tranen stonden in haar ogen en ik zag dat ze het vanuit de grond van haar hart meende. 

Dat vond ik het meest verdrietige van de situatie. 

Niet de problemen op zich (er zijn namelijk in mijn ogen weinig problemen onoplosbaar), des te meer het feit dat ze geen mogelijk positief toekomstbeeld meer kon zien. 

Deze vrouw bracht mij (zonder het te beseffen) de werktitel voor mijn nieuwe boek. Ineens wist ik het vanmorgen. 

Daarvoor ben ik haar dankbaar en ik zal het haar zeker laten weten. 

RESULTAAT IN ZICHT 

Al meer dan 12 jaar houdt ik mij intensief bezig met het oplossen van problemen op allerlei gebieden. Ik heb een karakter ontwikkelt dat wordt vergeleken met dat van een Pitt Bull (wel een hele vriendelijke overigens). Ik heb de reputatie niet zomaar op te geven. En zoek naar mogelijkheden tot ik het resultaat in zicht krijg! Eerst vooral voor anderen, en de laatste jaren gelukkig daarnaast ook steeds beter voor mijzelf. Want we weten allemaal, dat we alleen goed kunnen zorgen voor anderen als we ook goed voor onszelf zorgen. 

In mijn ogen draait problemen oplossen om drie dingen (en in deze volgorde):


  • Dat je weet hoe je ze aan moet gaan pakken. (actie en resultaat gericht)
  • Dat je diep van binnen weet waar je naartoe wilt. Kortom dat je het gewenste resultaat in zicht houdt. (resultaat gericht)
  • vertrouwen (geloven, voelen dat het goed komt, (zelf) vertrouwen in een positief resultaat)


Het is namelijk van groot belang dat je ziet en weet waar je naartoe wilt.

Als je bij het loket een treinkaart koop, dan wil de caissière weten waar de reis heen gaat.

Zo is het ook met problemen oplossen. Wat is je eindbestemming? 

Hoe wil je er voor staan? Hoe ziet je leven eruit zonder dat ene probleem? 

Er bestaan twee soorten problemen:


  • Problemen die je pijn geven. Soms is dat letterlijk/soms emotioneel.
  • Problemen die je een gevoel van machteloos geven. 


Voor alle problemen geldt een andere oplossing. geen oplossing is gelijk. Net als geen resultaat gelijk is. We hebben allemaal een ander (eind) resultaat in zicht. We ondernemen andere acties en deze geven ons een ander resultaat en dus gevoel. Als we het juist aanpakken blijft een uitkomst gelijk. Ons zelfvertrouwen groeit en we voelen dat we meer aankunnen. We kunnen het(zelfde) probleem volgende keer aan! 

Mijn tweede boek zal ik eenzelfde filosofie nastreven. Hoe help ik een ander en mijzelf naar herstel, balans en rust. De onderwerpen van de problematiek zal ik breder trekken, waardoor mijn boek toegankelijk zal zijn voor ieder mens dat verder wil in het leven en wil leren hoe je problemen met gerichte juiste acties kunt aanpakken, zodat een goed resultaat in zicht komt, automatisch gevolgd door een vergroot zelfvertrouwen.De kunst is om goed te worden in het oplossen  van problemen (want die zullen er altijd zijn), zodat je uitzicht blijft houden over de heuvels. Hoe de situatie er nu ook uit ziet!

' Als we nu afspreken dat we uw problemen samen, op de juiste manier, stap voor stap, op gaan lossen.' Ondertussen gaan we ons voorstellen dat we alles aan kunnen en ook weer af en toe dromen over hoe we willen dat het wordt.'  Zeg ik haar. 

Opgelucht haalt ze adem. 
0 Reacties op Resultaat in zicht. Hoe laat je (op een positieve wijze) de pijn en machteloosheid achter je? :

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint