Geef niet te snel op. Iets nieuws leren kost tijd.
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Geef niet te snel op. Iets nieuws leren kost tijd.

Bij alles wat ik doe tref ik voorbereidingen. Ik probeer mij altijd positief voor te bereiden. Hierbij kijk ik vooral naar waar ik heen wil. Mijn doel. En in andere gevallen: wat is het doel van een ander? Wat willen we samen bereiken. Met dit eindresultaat voor ogen probeer ik mij een voorstelling te maken van de opbouw. Het begin, de dingen die gedaan of besproken moeten worden om te komen bij de positieve uitkomst.  

Na afloop evalueer ik de resultaten. Ben ik tevreden? Wat hebben we bereikt? Zijn we gegroeid? Heb ik goed opgelet? Iets gemist? Iets geleerd? Een fout gemaakt? Iets vergeten? 

De meeste mensen hebben een vreselijke hekel aan fouten maken. Ze zijn zo bang voor het maken van fouten dat ze er liever niet aan beginnen en besluiten liever helemaal geen actie te ondernemen, in plaats van het risico te lopen op falen. Risiconemers weten dat ze nooit iets zullen bereiken zonder fouten te maken en nemen al deze lessen mee om beter te worden en andere oplossingen te zoeken. 

Het is jammer dat goede initiatieven te vaak al stranden voor ze het hoofd hebben verlaten. Mensen bedenken onmiddellijk allerlei redenen om iets niet te doen of ergens niet aan te beginnen. Alle goede ideeën ten spijt.  

Wil je iets bereiken in het leven dan zul je 100% zeker fouten maken en lessen leren. Je zult moeten accepteren dat dit erbij hoort en moeten opstaan en verdergaan als je weer tegen een obstakel aan bent gelopen. Soms betekent het dat je iets op een andere manier moet proberen en soms betekent het dat je het nogmaals moet proberen, maar met een andere instelling. Soms betekent het dat je er andere mensen bij moet betrekken. Soms betekent het dat je een stapje harder moet lopen. 

Probeer altijd de positieve uitkomst voor ogen te houden. Op die manier weet je in elk geval wat je eindbestemming moet zijn. Met een paar keer overstappen kom je er ook. Geef dus vooral niet te snel op!  

Succes met al je plannen!

Marieke Proper

PS: Wil je een dierbare helpen die kampt met psychische problemen of een verslaving? Heb je besloten niet meteen op te geven bij je zoektocht naar hulp? 


0 Reacties op Geef niet te snel op. Iets nieuws leren kost tijd. :

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint