Gedwongen hulp bieden aan de mensen waar je van houdt in 2014
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Gedwongen hulp bieden aan de mensen waar je van houdt in 2014

Hoe sterk we ook in onze schoenen hebben gestaan. Hoe krachtig we ook hebben geleken. Hoe bijzonder nuchter we ook waren. We kunnen allemaal door periodes van stress en ongeluk de verkeerde afslag nemen. Die onveilige nieuwe soms depressieve, verslaafde of verwarde ik word dan iemands comfortzone. Iemand veranderd langzaamaan. Uiterlijk en innerlijk laten zien dat het helemaal niet goed gaat! En dan wordt het tijd om in te grijpen. Iemands gezondheid gaat dermate achteruit dat je als naaste niet anders kan dan actie ondernemen. 

Sommige omstanders, dit zijn vaak mensen die helaas weinig begrijpen van dergelijke problematiek, noemen dit helpen al veel te vroeg codependency of terwijl hulpverlenerssyndroom. Ik zeg liever, gelukkig hebben we: ELKAAR. In mijn wereld heet dit helpen liefde, kracht en inlevingsvermogen. We leven niet alleen voor onszelf op deze wereld. We leven ook om de mensen die we lief hebben te helpen als deze in de problemen zijn geraakt. Uiteraard is er een grens. Die grens bepaal je zelf. Niemand kan bepalen wat jij aankan en wanneer het teveel wordt. 

Als naaste en professional weet ik wel als geen ander dat je een ander nooit alleen kunt helpen. Meestal ligt de weg naar herstel open op het moment dat je tot dat inzicht bent gekomen en ernaar gaat handelen. 

Je hebt altijd:

  • vrienden nodig
  • familie nodig
  • professionals nodig
  • vaak ook instanties
  • meestal geld
  • en vooral een positieve en creatieve geest. 

Ik heb Hulp in zicht geschreven omdat ik geloof dat naasten hun dierbare heel goed kunnen ondersteunen en helpen in perioden van intense stress, spanning, ziekte of verslaving. We kunnen elkaar helpen naar betere resultaten in het leven. Onze dierbare kunnen het namelijk niet zonder ons en zullen ons dankbaar zijn. Soms niet direct, maar uiteindelijk wel. Ik wens iedereen in 2014 een naasten of dierbare die hij of zij kan helpen naar betere resultaten op wat voor vlak dan ook. We kunnen allemaal onverwacht hulp nodig hebben. Laten we elkaar alles gunnen in het komende jaar. Dat heeft ook een heel positief effect op onze eigen groei. 


Fijne jaarwisseling. 

Marieke Proper
Auteur HULP IN ZICHT 
Crisis en Resultaat counselor

Hulp in zicht
Hoe help ik de ander, en mijzelf, naar herstel, balans en rust? 
Nu bestellen: bij Bol.com
Nu bestellen: bij Boom Psychologie
Nu bestellen: bij Boek-Plaza
Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis, geen verzendkosten! 

0 Reacties op Gedwongen hulp bieden aan de mensen waar je van houdt in 2014:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint