HOE HELP JE MEE? Naar herstel, rust en balans (binnen de gezondheid en relaties)
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

HOE HELP JE MEE? Naar herstel, rust en balans (binnen de gezondheid en relaties)

Op dit moment ben ik 36 weken in verwachting van onze tweede dochter en mag ik volgens de wet niet meer werken. Ik ben dus met verlof. Wat inhoud dat ik geen praktijk meer houd op dit moment, maar verder nog maar weinig heb stilgelegd. Tot nu toe dan. 

Ik ben nog volop bezig met de promotie van mijn boek HULP IN ZICHT, vooral omdat dit boek onder de aandacht brengen, net als het schrijven ervan, mijn levenswerk is. Dus hoogzwanger of niet, dat gaat gewoon door. Daarnaast help ik nog wat mensen non-profit (omdat het in mij zit) werk ik mee aan interviews en begeleid ik een handvol cliënten via de mail en Skype. 
Gisteren nacht kreeg ik echter een duidelijke lichamelijke waarschuwing. Ik moet rustiger aan doen. Nog rustiger aan. Want naast het eerder genoemde draai ik ook een huishouden met een gezin en de bijbehorende was, opvoed en boodschap-beslommeringen, om niet te vergeten de afgelopen kerst en nieuwjaarsbezigheden en alles wat komt kijken bij het optuigen van een complete 'woonkamer' voor een gratis kerstfeest voor de alleenstaanden en niet te vergeten de eigen familiezorgen die ook nog zo nu en dan voorbij komen. Eerlijk is eerlijk. Het was toch een beetje veel allemaal en voor ik ga lijken op een duizend dingen doekje is het tijd om wat dingen uit handen te gaan geven.

Dus zo vrij als ik mij hierin voel vraag ik de komende weken om ieders hulp bij de promotie van mijn boek. (mijn hoogste prioriteit)

Vanuit mijn hart vertel ik je hoe hard het nodig is dat naasten hulp krijgen als ze al langere tijd geconfronteerd worden met de psychische problemen of verslaving van een dierbare.
De zorgen en vaak ook lasten van de ander drukken een enorme stempel op het leven van de naasten en er valt vaak zo veel herstel, rust en balans te genereren (binnen de gezondheid en relaties) met een aantal aanpassingen en veranderingen. 

Praat er met een kennis of vriend over als je weet dat iemand kampt met dergelijke gezinsproblematiek. Jij kunt echt iets voor hem of haar betekenen! Vertel ze over mijn boek en geef hem of haar er één cadeau als je het kunt missen. Je laat merken dat je hem of haar steunt en helpt daadwerkelijk door de informatie en kennis te verstrekken. 

Hier het IN-KIJK-EXEMPLAAR
Om antwoord te geven op de vraag HOE HELP JE MEE? Door in dit nieuwe jaar vooral te geven, helpen en ondersteuning te bieden aan anderen. Geef je aandacht en stel vragen, zodat je erachter komt waar iemands behoeften liggen. 

Leer zelf ook om hulp vragen. Zoals ik nu doe. Vanuit mijn hart, omdat ik weet dat ik het niet alleen kan. 

In succes zijn we altijd afhankelijk van anderen.
Weet dat ieder mens die kampt met problemen dingen nodig heeft als:


  • Vrienden
  • Familie
  • Geld
  • (professionele) hulp
  • instanties
  • Liefde en aandacht en zelfvertrouwen. 


En dat mensen zonder problemen niet bestaan!

Laten we elkaar dus helpen door een behoefte van een ander in te vullen. Zo kunnen we allemaal groeien. 

Ik wens iedereen een fantastisch nieuw jaar, vol groei en ontwikkeling, gevuld met goede oplossingen voor problemen en betere resultaten. 

Voorlopig ga ik met verlof en blijf ik de dingen doen die mij gelukkig maken. Alleen een toontje lager. 

Alvast bedankt voor je HULP.

Marieke Proper
Moeder, Counselor, Auteur en Ambassadeur FONDS PSYCHISCHE GEZONDHEID
2 Reacties op HOE HELP JE MEE? Naar herstel, rust en balans (binnen de gezondheid en relaties):

Comments RSS
Ester van Steekelenburg on donderdag 9 januari 2014 7:24
"Duizend Dingen Doekje": wat prachtig verwoord! Ik wens je een mooi zwangerschapsverlof toe! Groetjes van Ester
Reageren op een reactie


Ester van Steekelenburg on donderdag 9 januari 2014 7:26
"Duizend Dingen Doekje": prachtig verwoord! Ik wens je een goed zwangerschapsverlof toe!! Groetjes van Ester
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint