Wat hebben VECHTLUST Fernando Ricksen en Marieke Proper gemeen?
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Wat hebben VECHTLUST Fernando Ricksen en Marieke Proper gemeen?

Op dit moment liggen er twee boeken op mijn nachtkastje. VECHTLUST en 
HULP IN ZICHT. Ik probeer één boek in de week te lezen, en meestal zijn dat er twee tegelijk. Vaak hebben de auteurs raakvlakken. zo ook nu. Ik herken veel van mezelf in het karakter van Fernando. Zijn enorme geloof in zijn eigen kracht. Niet opgeven als het tegenzit. Zelfs niet als het heel moeilijk wordt. Zijn humor en het kleine kind in hem, dat kattenkwaad uithaalt en over de grens gaat. Zijn enorme vechtlust en uiteindelijk zijn zelfreflectie, die het mogelijk heeft gemaakt dat hij zo'n goed en ik vermoed ook eerlijk beeld van zichzelf heeft durven neerzetten. Ik kan iedereen dit boek aanraden. Het is bijzonder boeiend en zelfs voor mensen die helemaal nooit naar voetbal kijken (zoals ik) is het zeer vermakelijk om wat meer inzicht te krijgen in dit wereldje van VIP spelers, geld, vrouwen, sex, drank en uiteindelijk ook pijn, en geluk. 

Ik heb het nog niet uit, dus kan en zal het einde niet verklappen. Wel wil ik nog wat overeenkomsten neerzetten met mijn eigen boek, dat overigens wel vanuit een heel andere insteek is geschreven. Ik schreef een handboek, of zelfhulpboek, dat als naslagwerk kan dienen voor naasten en Fernando's boek is een biografie. Toch zijn er raakvlakken. Waar ik praat over problemen en mogelijke oplossingen in de vorm van voorbeelden, aan de hand van interviews en kennis en veel ervaring. Praat Fernando hier ook over in de vorm van uitsluitend eigen ervaringen en wat hij om, in en rond hem heen meemaakte. Maar de vastberadenheid om te slagen zul je in beide boeken en in beide karakters tegenkomen. Ook Fernando komt vele problemen tegen op zijn weg naar succes. Wat mijn quote van deze week weerspiegelt. 'Ieder mens met problemen heeft iets nodig en mensen zonder problemen bestaan niet.' De weg naar de top was heel hard voor hem en hij was hard voor zichzelf en anderen. Gedisciplineerd, soms slachtoffer, soms dader, maar altijd stond één ding voorop. Hij wilde winnen. Ondanks dat zijn ongezonde levensstijl nog betere resultaten in de weg heeft gestaan, bleef hij strijden voor winst. Die doorzetting herken ik enorm in mezelf. Ik zei laatst nog tegen iemand. Ik ga nog liever dood dan dat ik opgeef (symbolisch gezegd, want ik houd van het leven en zal er alles aan doen om zo gezond mogelijk oud te worden). Wat ik feitelijk bedoel is dat ik nooit zal opgeven voor de oplossingen er zijn en mijn doelen gehaald zijn. Dat klinkt voor sommige misschien geobsedeerd, maar deze drang naar resultaat maakt het wel dat mensen het doel HALEN of FALEN. Je moet echt heel graag willen, wil je succesvol kunnen zijn. (hierbij benadruk ik dat succesvol voor iedereen een geheel andere betekenis heeft.) En dit succes willen kun je echt wel leren, maar het komt meestal voort uit een angst. Een angst om er niet te komen. Een angst om niet het beste uit jezelf te halen. Een angst om je doel niet te halen. Een angst om niet het allerbeste na te streven. Een angst om iets te moeten missen van dit mooie leven. Het klinkt gek, maar soms is dit de beste drijfveer, voor succes, die er bestaat. 

Dat Fernando ziek is geworden betreur ik ten zeerste. Ik hoop intens voor hem en zijn familie dat hij ook nu weer door vecht en zal winnen. Aan zijn karakter zal het niet liggen. 

Het leven van Fernando geeft eenieder nogmaals het bewijs dat SUCCES niet behaald wordt zonder het OVERWINNEN van OBSTAKELS. Ik zet mij al jaren in voor betere resultaten, zowel privé als professioneel en ook (op het soms lastige en ogenschijnlijk ondoorgrondelijke terrein) daar waar psychische problemen en verslaving een rol speelt. Ik kom soms de meest moeilijke situaties tegen, die ik niet verlaat voor mijn doelen: herstel, rust en balans in het vooruitzicht komen. Als ik iets voor Fernando zou kunnen betekenen, dan zou ik dat onmiddellijk doen. Want ik weet 'Ieder mens met problemen heeft iets nodig en mensen zonder problemen bestaan niet.' Fernando sterkte en gefeliciteerd met je laatste en vast en zeker niet allerlaatste succes. Je boek is echt fantastisch! Bedankt dat je dit met de wereld deelt.   

Marieke Proper
Resultaat, Relatie en Gezin Counselor
Auteur HULP IN ZICHT

0 Reacties op Wat hebben VECHTLUST Fernando Ricksen en Marieke Proper gemeen? :

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint