Iedereen kan succesvol worden.
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Iedereen kan succesvol worden.

Ben jij een dromer? Iemand met grootse plannen? Geweldig. Dromen en wensen zijn super belangrijk. Hoe komt dat? Omdat ze een onderdeel zijn van ons creatieve denkproces en ons kunnen motiveren tot actie. Echter zonder deze noodzakelijke actie zullen dromen heerlijke hersenspinsels blijven, verandert ons leven niet en kom je er op een gegeven moment achter dat je jouw eigen dromen helemaal niet hebt verwezenlijkt. Dood zonde! 

Toch gebeurt het heel veel mensen. Vooral sceptici, mensen die niet geloven dat het haalbaar is om betere resultaten te behalen, geven snel op. Ze geloven niet dat ze zich fitter en beter zullen voelen als ze stoppen met drinken, roken of ongezond eten, ze geloven niet dat ze hun hypotheek kunnen betalen als ondernemer en kiezen liever voor zekerheid, ook als ze zich daar eigenlijk al jaren doodongelukkig bij voelen. Ze blijven op de bank plakken en chocolade eten, terwijl ze dolgraag zouden afvallen. Deze dromers zijn de perfecte slachtoffers voor loterijen. Ze dromen namelijk over veel geld, maar komen niet in actie om het bij elkaar te verdienen. Als ze het geld dat ze al jaren uitgeven aan kansspelen zouden investeren in een rendabele onderneming, dan zouden ze veel sneller rijk worden en ook nog veel beter leren omgaan met geld. Het goed goede nieuws is: iedereen kan succesvol worden, die stop met sceptisch en lui zijn, vooral blijft dromen en ook in actie komt!

Stel dat jij een hele dag zou werken aan het verwezenlijken van je doel. Een hele dag. Wat zou je dan doen? Sta iedere dag iets eerder op, of werk iets langer door. Denk aan die te ondernemen actie en start. Geen tijd? Hoeveel uur kijk je TV op een dag? Verspil bijvoorbeeld geen kostbare tijd meer aan eindeloos tv kijken. Hoeveel uur spendeer je aan onzinnige mails en internet acties, die je niets opleveren? 

'Tjee, jij doet veel.' Wordt er vaak tegen mij gezegd. 'Ik ben graag in beweging.' Zeg ik dan. Je kunt de hele dag klagen dat je druk bent en alles met tegenzin oppakken en dromen over een leven dat je nu niet leeft. Je kunt beter snel in beweging komen en iedere dag bouwen aan een leven dat je de moeite waard vindt om je voor in te zetten. Een leven waar je blij van wordt, een leuker persoon van wordt, een leven waarbij je een inspiratiebron kan zijn voor de mensen om je heen.

Je hoeft niet super slim, afgestudeerd, mooi of jong te zijn om succesvol te worden en dromen uit te laten komen. Je moet wel in actie komen. Je moet bereid zijn om net iets vroeger op te staan. Je moet bereid zijn om naar meerdere mogelijkheden te kijken. Je moet bereid zijn om fouten te maken en dan vooral door te gaan. Je zult je in moeten zetten om aardig te zijn tegen de mensen die je positief verder helpen. Je zult vaker afstand moeten nemen van de mensen die niet geloven dat jouw dromen haalbaar zijn. Je zult eerlijk moeten worden. Lang succes is niet weggelegd voor degene die constant liegen tegen zichzelf of anderen. 

Iemand vroeg mij van de week. Hoe lossen we met jouw theorie de crisis in Spanje op? Door iedere Spanjaard afzonderlijk naar herstel, balans en rust te begeleiden. Iedereen zal zich afzonderlijk moeten inzetten voor zijn of haar situatie. Niemand kan alleen een landelijke crisis oplossen. 

Succes vereist inzet, van ieder individu. Het vereist vroeg op willen staan, in actie komen, beginnen waar je kan beginnen (soms is dat even onder je niveau! Zoals mensen die niet in actie willen komen dat zo mooi noemen.) Soms is dat bij het herstellen van je psychische of fysieke gezondheid. We lossen een crisis niet op door goedkope krachten het land in te halen en werk te laten verrichten onder ons niveau. We lossen een crisis op door zelf aan de slag te gaan. En dan werken we ons binnen vijf jaar op naar een niveau waar we nooit op hadden durven hopen, i.p.v. te wachten op een winnend lot! 

Succes is haalbaar, voor iedereen, dus kom vandaag nog in actie! 

Marieke Proper
Resultaat, Relatie en Gezin Counselor
Ook daar waar psychische problemen en verslaving een rol speelt. 
Auteur HULP IN ZICHT
Ambassadeur FONDS PSYCHISCHE GEZONDHEID

Moeder en vrouw
Kookt en doet zelf de was! 


0 Reacties op Iedereen kan succesvol worden. :

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint