Heb jij een winnaarsmentaliteit? Wil jij winnaar worden? Tips!
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Heb jij een winnaarsmentaliteit? Wil jij winnaar worden? Tips!

Ieder mens wordt getroffen door ellende en problemen, niemand uitgezonderd. Helaas heeft ieder huis een kruis en hoeveel op-zoek-naar-permanent-geluk-boeken je ook leest en hoe positief je ook in het leven staat, problemen zullen altijd blijven komen en gaan. 'Waarom overkomt mij dit.' is dan ook een zeer solistische gedachten. Als je ogen gericht zijn op de wereld om je heen zul je er zonder twijfel achter komen dat iedereen met enorme uitdagingen te maken heeft en teleurstellingen te verwerken krijgt. Gevoelens van verlies angst en pijn zijn niemand vreemd. Al roepen we nog zo hard dat we altijd happy zijn en dat het goed gaat.

Toch is er wel een groot verschil in houding ten opzicht van al deze uitdagingen, ik zal er een paar opnoemen.

Vluchten of vechten.
Daad of kwaad.
Schouders eronder of eronder gekregen.
Wraak of opluchting.
Boos of pluk een roos.
Drinken of handlopen.
In bed blijven of vroeger opstaan.
Ruziemaken of grenzen aangeven.
Agressief of assertief.
Aardig of onaardig. 
Hulp vragen of alleen voelen.
Dader of slachtoffer.
Samengevat, de houding van de winnaar of de verliezer. 

Een winnaarsmentaliteit staat voor opstaan en doorgaan. Een winnaarsmentaliteit staat voor niet stoppen, maar verbeteren. Een winnaar kan iedereen worden, die bereid is om oude negatieve patronen op te geven en vroeger op te gaan staan, om aan zijn of haar doelen te werken. 
 
Dat is goed nieuws, want diep van binnen willen we allemaal winnaars zijn. We willen ons beter, gelukkiger, gezonder en aardiger voelen dan we waren. Winnaars zijn bereid daar dingen voor te doen en te laten. 

Ik zal je een aantal geheimen verklappen over winnaars. Winnaars verdiepen zich in oplossingen. Onderzoeken zinvolle acties, nemen andere mogelijkheden door, betrekken anderen bij hun problemen, huren professionals in, consulteren een counselor, coach of trainer, nemen risico's, ondernemen altijd acties gericht op hun doelen, ze omringen zich met andere winnaars en heel belangrijk, ze proberen anderen te helpen bij het winnen. 

Wil jij ook winnen? Let goed op andere winnaars, Vraag hoe zij het doen. Praat niet over crisis, maar over oplossingen. Praat niet over verlies, maar onderzoek wat je winst is geweest. Kijk altijd naar wat je hebt geleerd en nu beter kunt dan eerst. 

Ik ben vreselijk dyslectisch geweest. Kon slecht lezen, niet schrijven en niet rekenen. Ik lees al jaren een boek in de week, heb een boek geschreven en een dagelijks blog dat door honderden gelezen wordt en kan inmiddels prima rekenen. Ik heb mij nooit neergelegd bij het feit dat ik het niet kon, of geaccepteerd dat ik ergens slecht in was. Ik accepteerde uitsluitend groei. Hiervoor deed ik niets anders dan oefenen, oefenen en oefenen. Om beter te worden dan ik was. Die verwachting heb ik nog iedere dag van mijzelf. 

Uit alle ellende en ervaringen die ik doormaakte in mijn leven putte ik kracht om te winnen. Opgeven of stoppen heb ik nooit overwogen. Met wraak heb ik mij nooit beziggehouden. Verliezen heb ik nooit overwogen. In het leven ben je zelf je grootste concurrent. Wordt dus altijd beter dan je was. Vroeger opstaan moest ik leren, net als gezonder leven en grenzen aanvoelen en stellen. Evenals altijd actie ondernemen, blijven investeren in kennis en deze doorgeven. Sluit je aan bij een groep winnaars en betrek anderen bij het winnen!

Succes! 

Marieke Proper
Resultaat, Relatie en Gezin Counselor
Ook daar waar psychische problemen en verslaving een rol speelt. 
Auteur HULP IN ZICHT

Ambassadeur FONDS PSYCHISCHE GEZONDHEID
Moeder en vrouw
Kookt en doet zelf de was! 
  

1 Reactie op Heb jij een winnaarsmentaliteit? Wil jij winnaar worden? Tips!:

Comments RSS
Tineke van der Vorst on dinsdag 14 januari 2014 14:05
Lieve Marieke, wat heb je weer een ijzersterke blog geschreven. Je bent en blijft een winnaar! Liefs, Tineke
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint