De weg naar succes vraagt om eerlijk zijn.
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

De weg naar succes vraagt om eerlijk zijn.

Een leugentje om bestwil. Bestaat dat? Ik kwam erachter dat dit niet bestaat. Hoe graag je iemand ook spaart, hoe bang je ook bent om iemand te kwetsen. Hoe moeilijk je het ook vind om eerlijk tegen jezelf te zijn. Uiteindelijk boek je pas echt succes met een eerlijk verhaal. Dit geldt voor (familie)relaties, zelfinzicht en in je contact naar klanten. Natuurlijk schuiven we bepaalde gevoelige onderwerpen graag onder het tapijt, hebben we het liever niet over oneerlijke verdelingen uit het verleden of willen we niet toegeven dat onze moeizame relaties wel eens te maken zouden kunnen hebben met de gedragsveranderingen die voort komen uit bijvoorbeeld een middelenverslaving. En toch. Toch kunnen we het allerbeste eerlijk zijn. Want hoe cliché: eerlijkheid duurt het langst. 

Ik bestudeer al meerdere jaren succesvolle mensen om erachter te komen wat hen nu zo gelukkig en succesvol maakt. Daarnaast verdiep ik mij al vele jaren in problemen en oplossingen. Wat blijkt. Problemen vinden heel vaak hun grondslag in oneerlijke gedragingen en hebzucht. Problemen vinden vaak plaats juist op de vlakken waar we de waarheid proberen te verdoezelen of we iets mooier proberen te maken dat het is. Succes vind plaats als we eerlijk zijn, een ander en onszelf ook echt het beste (product) gunnen. 

Gisteren kreeg ik een prachtige recensie van mijn boek HULP IN ZICHT toegestuurd, die verschijnt in 'de doktersassistente' 2014. De recensie begon met deze zin; BOEKENTIP! Een heel praktisch en helder geschreven boek over een onderwerp dat veel mensen moeilijk ter sprake durven te brengen. 
Waarmee ik maar wil aangeven dat schaamte en angst ons ook vaker dan goed is weerhoudt van het op tijd aankaarten van moeilijke situaties. Als je hulp nodig hebt van een ander, is eerlijkheid noodzakelijk. Ik moet dan ook gelijk denken aan Dr. phil, die in zijn uitzendingen ook pas begint met het verstrekken van mogelijke oplossingen als iedereen (uiteindelijk) eerlijk is geweest. 

Oplossingen voor problemen komen als we eerlijk zijn. Echte relaties houden stand en krijgen de kans om te groeien als we eerlijk durven te zijn. Zaken kunnen gedaan worden op het moment dat je een eerlijk product aanbiedt. Een dienst waar mensen vertrouwen in kunnen hebben. 

Wil je succes ervaren? Draai niet langer om de waarheid heen. Wees niet bang voor de waarheid, maar ga ernaar opzoek. in jezelf en in je contact met anderen. 

Veel succes gewenst! 

Marieke Proper
Resultaat, relatie en gezin counselor

Auteur HULP IN ZICHT, 
Wanneer een dierbare kampt met psychische problemen of een verslaving. Ambassadeur FONDS PSYCHISCHE GEZONDHEID0 Reacties op De weg naar succes vraagt om eerlijk zijn. :

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint