Van wie ben jij afhankelijk? Een zeer groot deel van je succes en geluk hangt af van deze mensen
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Van wie ben jij afhankelijk? Een zeer groot deel van je succes en geluk hangt af van deze mensen

In ons leven zijn we allemaal afhankelijk van anderen. Als mens zal je het helemaal alleen waarschijnlijk niet lang overleven. Vroeg of laat heb je de hulp van een ander nodig. In het dagelijks leven hebben we elkaar de hele dag nodig. Alleen al om te praten, anders isoleer je en heb je niemand om je aan te spiegelen. Soms medisch, vanwege een breuk of ziekte. Praktisch, simpelweg al vanwege de voorzieningen voor gas, water en licht, huisvesting, et cetera, maar denk ook aan voortplanting (om het maar even heel theoretisch te houden). Ook materieel, we hebben geld nodig om van te leven en moeten hier dus voor werken en betaald krijgen. Maar ook emotioneel. voor een gezonde psychische staat van zijn is het nodig dat we ons gesteund en gehoord voelen. 

We kunnen er dus niet om heen en hoe graag we ook zouden willen geloven dat we onze zaakjes prima zelfstandig op kunnen lossen, we hebben elkaar de hele dag nodig en dat is maar goed ook. Afhankelijk zijn van anderen is niks mis mee en zelfs noodzakelijk voor ons welzijn. Anderen zijn er namelijk heel goed in om ons bij de les te houden, scherp zo gezegd, zodat we de kans krijgen om te leren van fouten. En om ons te inspireren om het beste in ons naar boven te halen: zoals ons vermogen om te geven!


Een groot deel van ons geluk en succes is dus afhankelijk van de mensen waarmee we ons omringen. Het is dus heel erg belangrijk dat je zorgvuldig bepaald met wie je jouw tijd doorbrengt en van wie jij afhankelijk bent. Zijn dit ook de mensen die het beste in je naar boven halen? Gunnen deze mensen jou het beste? Willen deze mensen jou helpen? Hebben ze het goed met je voor? Willen ze van jou een beter mens maken? Wil jij een beter mens worden, alleen al doordat zij jou daartoe inspireren? 

Kijk eens goed naar de 5 mensen die het dichtste bij jou staan. De mensen waar jij nagenoeg dagelijks mee te maken hebt. Zijn dit ook de mensen waar je afhankelijk van wilt zijn? Halen deze mensen het beste in je naar boven, leren ze je dingen en dragen ze bij aan jouw geluk? Als je op deze vragen Ja kunt antwoorden dan kun je opgelucht adem halen. Je bent omringt door de juiste mensen en waarschijnlijk voel en ervaar je dat dagelijks. Ze gunnen je het succes en zullen er alles aan doen om je te helpen bij het overwinnen van obstakels. 

Een zeer groot deel van je succes en geluk hangt af van de mensen waar jij je dagelijks mee omringt... Zorg er dus voor dat dit mensen zijn die jou het beste gunnen. Die het beste in je naar boven halen en mensen waar jij van kunt leren een beter mens te worden! Anderen zijn immers ook weer afhankelijk van jou! 

Veel succes gewenst! 

Marieke Proper
Resultaat, relatie en gezin counselor
Ook daar waar psychische problemen en verslaving een rol speelt. 


Auteur 
HULP IN ZICHT, 
Wanneer een dierbare kampt met psychische problemen of een verslaving. 


Ambassadeur FONDS PSYCHISCHE GEZONDHEID

0 Reacties op Van wie ben jij afhankelijk? Een zeer groot deel van je succes en geluk hangt af van deze mensen:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint