Hulp vinden is vragen om succes
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Hulp vinden is vragen om succes

Ik praat altijd graag over resultaten en succes. Hoe komt dat? Omdat we ergens naartoe moeten werken. Een bestemming. De bestemming is voor mij als counselor vaak hetzelfde. Een cliënt zo zelfredzaam mogelijk maken als het gaat om het boeken van succes en het behalen van resultaat. Dat klinkt allemaal erg zakelijk en wel heel positief. Klopt en dat blijkt te werken. Hoe kan je iets dat zo gevoelig ligt en ons soms zo angstig, verdrietig en boos maakt zo 'zakelijk' benaderen? Dat kan.
 
Uren praten over ons verleden en alle ellende uit ons leven maakt ons vaak nog neerslachtiger dan we al waren. Zeuren en kritiek uiten helpt ons ook niet op weg. Roddelen en jaloezie voeden helpt nooit. Dus mijn cliënten maken samen met mij de balans op.
 
Hoe voel ik mij nu? Hoe wil ik mij voelen? En wat is er voor nodig om dat te bereiken.
 
Mijn cliënten en ik zullen nooit urenlang praten over mishandeling, pesten en andere gruwelijkheden die ons leven hebben getekend, maar erkennen dat we zijn getekend, hoe we ons daar nu bij voelen, wat het met ons leven doet en welke gedragingen eruit voortkomen om vervolgens onze bestemming te kiezen. Namelijk: hoe wil ik mij voelen?
 
Ik ben erachter gekomen dat erkenning van deze gevoelens heel veel lucht aan een mens kan geven, zonder al te diep in te hoeven gaan op details. Een mens kan vervolgens relatief snel leren om zijn gevoelens anders te reguleren als hij of zij eenmaal weet wat hij precies voelt. Hoe gaan we onze gevoelens in de toekomst anders uitten staat heel vaak centraal als het gaat om het verbeteren van de relatie met anderen of met onszelf.
 
Samen met mij gaan de cliënten oefenen in het uitten van wat ze werkelijk voelen. Heel vaak is dat eng in het begin, soms grappig.
 
Soms is het nodig om rigoureus het roer om te gooien, soms zijn het kleine aanpassingen die al voor heel veel resultaat zorgen. Ik vind het vooral heel erg mooi om te zien hoe snel mensen leren van zichzelf. Meestal pakken ze na de eerste sessie onmiddellijk op wat ze geleerd hebben over zichzelf. Heel vaak komen mensen bij mij omdat er veel ruzie is in huis. Ik leer ze hoe ze hun gevoelens anders kunnen uiten en ze ervaren onmiddellijk dat de sfeer veranderd.
 
Luisteren naar onze innerlijke stem en hier gehoor aan geven is het aller belangrijkste cadeau dat je jezelf kunt geven. Voel je boosheid? Ben je niet vooral heel bang? Bijvoorbeeld om het niet goed te doen? Of om afgewezen te worden, te falen, terug te vallen, etc. Zeg gewoon eens tegen iemand dat je iets spannend vind. Dat je best een rottijd achter de rug hebt of last hebt van spanningen. Heel vaak stuit je op niets anders dan begrip. Erkenning voor je gevoelens.
 
Wil jij je sterk, ontspannen en relaxed voelen, zonder drank of drugs? Zonder je te verschuilen achter allerlei psychische problemen? Jij bent de enige die het uiteindelijke resultaat kan beoordelen, maar ik ben ervan overtuigd dat jouw leven leuker kan worden.
 
Succes! En bel of mail gerust!
Belafspraken zijn zeer effectief gebleken.
 
Marieke Proper
Resultaat, relatie en gezin counselor'
Daar waar psychische problemen of verslaving een rol speelt binnen gezinnen.
 

0 Reacties op Hulp vinden is vragen om succes:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint