Infobesitas - Wie helpt mij nu echt? Mandy Verleijsdonk
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

Infobesitas - Wie helpt mij nu echt? Mandy Verleijsdonk

Mandy Verleijsdonk (26), psychologiestudent (3e jaars/bachelor) en ambassadeur van Fonds Psychische Gezondheid. Woont in Tilburg, heeft een relatie, maar woont niet samen. Haar chinchilla’s houden haar echter altijd gezelschap. In haar vrije tijd schrijft ze gedichten, columns en korte verhalen over psychologie, filosofe en psychische problemen. Ze hoopt anderen hiermee te inspireren. 

Mijn les: de regie van mijn leven in eigen hand nemen. Nu word ik geleefd door wat anderen willen. Mijn stemming hangt af van wat anderen tegen mij zeggen of juist niet zeggen. Mijn handelingen worden beïnvloedt door hoe anderen handelen en denken. De kunst is om geïnspireerd te kunnen raken door anderen, maar dan vervolgens zelf te bepalen wat je met die informatie doet.

Ik leid momenteel aan infobesitas. Ik neem pas een beslissing als ik weet wat mijn psychiater vindt, mijn individueel begeleister, mijn vriendinnen, mijn chinchilla’s.. Het probleem is dat iedereen er weer anders over denkt. Er is wel een overeenstemming: “Mandy, je moet zelf de beslissing
nemen.”

Daar ben ik niet goed is, dus zoek ik mijn heil in boeken. Dan blijken er woorden te bestaan voor de chaos in mijn hoofd en kan ik mezelf ietsiepietsie objectief bekijken. Aan Hulp in Zicht heb ik veel gehad. Zo zeg ik regelmatig nog tegen mezelf dat ik iemand wel kan helpen, maar niet hoef te redden. Dan stop ik snel de reddingsboei weer in de kast.

In Human Design vond ik ook een leidraad: ik heb het in me om te onderwijzen en te coachen. Dat bevestigt dat ik iets moet doen met mijn ervaringsdeskundigheid. Ik kan wel beter wachten op een uitnodging en niet zelf het initiatief nemen. Bij deze laat ik mij uitnodigen door een toekomstige werkgever en laat ik mij gelijk uitnodigen om een pete bekostigen.
Ook heb ik tarot kaarten gekocht. Die blijken helemaal niet zweverig te zijn! Je trekt een kaartje en zoekt in een boekje de bijpassende tekst. Dan is het aan jou wat je doet met die tekst. Het kan iets bevestigen wat je al weet, een nieuw inzicht geven of dingen verhelderen.  Ik pieker tegenwoordig expres, omdat ik dan een kaart mag trekken.

Als ik niets met de tekst kan, kijk ik naar de prachtige afbeeldingen. Volgens Alain de Botton kan kunst therapeutisch werken. Dat is een interessante visie. Sommige mensen zijn het hier niet mee eens of zijn zelfs beledigd. Kunst kan therapeutisch werken (voor de maker en/of kijker), maar dat wil niet zeggen dat het altijd therapeutisch is. De kunst is om dat zelf te bepaken. Dat geldt ook voor zelfhulpboeken, tarotkaarten, spreuken, adviezen van oma etc. Pas je leven aan, doe niets of zoek het grijze gebied.

Morgen is het niet verstandig om te reizen volgens mijn maankalender, maar ik doe het lekker toch. Toen ik de kalender net had, zou ik er mijn planning op aan passen. Reizen mag bijna nooit volgens de kalender, dus zou ik aan mijn huis niet meer uitkomen als ik de kalender trouw zou opvolgen. Ik ga mijn eigen weg, ook al ben ik dan bang om verkeerde keuzes te maken.

Zo ben ik tegen het kalenderadvies in een week naar Friesland gegaan. Daar ben ik afgevallen; niet van kilo’s, maar van informatie van Jan en alleman. Uiteraard had ik wel een zelfhulpboek bij me: ‘Als hij maar gelukkig is’ van Norwood. Het boek is uit en nu is de vraag: wat wil ik er wel en wat niet mee?


2 Reacties op Infobesitas - Wie helpt mij nu echt? Mandy Verleijsdonk :

Comments RSS
Anniek on zaterdag 31 mei 2014 21:56
Jouw tekst gelezen hebbende, besloot ik wél te reageren maar niet te zeggen wat ik ervan vind. Hoe voelt dat?
Reageren op een reactie
 
mandy verleijsdonk on zaterdag 7 juni 2014 18:43
Hoi Anniek, ik lees nu je reactie pas. Fijn dat je mijn tekst gelezen hebt. Ik ben natuurlijk nieuwsgierig wat je denkt als je de tekst leest mbt jezelf of mij, maar 'stilte' is soms ook heel waardevol (maar wel moeilijk!). Groetjes!

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint