7 manieren om je relatie een boost te geven
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
Tips, informatie en steun

7 manieren om je relatie een boost te geven

Er zijn in Nederland twee perioden waarin mensen vaker uit elkaar gaan dan anders. Dat is vlak na de zomervakantie en vlak voor de kerst. Waarom? Geen flauw idee. Wellicht kan de groep die de relatie na de zomervakantie niet verbreekt het nog net rekken tot voor de kerst en heel vaak gaan mensen in de tussentijd er nog 'ALLES AAN DOEN om hun relatie te redden'. Dat werkt alleen meestal niet. Redden is namelijk iets heel anders dan elkaar verder helpen en dat is waar een goede... relatie om draait. Deze koppels herken ik bij de intake en adviseer ik ook om de therapie los van elkaar te ondergaan. Deze mensen moeten eerst bij zichzelf komen. Hoe weet jij nu of je je relatie wilt redden of dat je elkaar verder wilt helpen? Het ene heeft vooral met jezelf te maken, met.... ben ik nog wel gelukkig en wat wil ik nu eigenlijk? Waarschijnlijk heb je lange tijd geen grenzen aangegeven en altijd voor iedereen klaar gestaan en kom je ineens tot de ontdekking dat ook jij bestaansrecht hebt. Zelfzorg en zelfliefde zijn nodig! En het ander heeft vooral te maken met de liefde voor de ander die er nog wel is alleen de manier waarop die geuit wordt is vaak niet ondersteunend aan de relatie. Er wordt meestal te weinig tijd in elkaar gestoken, de kinderen staan altijd voorop en daarnaast is er een druk sociaal, maatschappelijk en/of sportief leven waardoor de relatie weinig ruimte krijgt. Ik wil voorop stellen dat al deze mensen gelukkig kunnen worden. Of dit nu met elkaar is of zonder elkaar, maar meestal is er voorafgaand wel wat werk te doen. Jezelf heel goed leren kennen en vooral leren handelen naar je innerlijke stem is heel erg belangrijk voor iedere goede relatie. Of die nu met je man/vrouw, kinderen of andere dierbaren is. Als jij niet weet wat je wil, dit niet uit gaat zoeken en er niet naar gaat leven zal je het moeilijk hebben met en zonder een ander. Ik ga dit jaar weer veel mensen helpen om gehoor te geven aan hun innerlijke stem zodat ze meer vertrouwen krijgen in zichzelf en de ander en zich krachtiger voelen om te doen en te zeggen waar ze in geloven. Ik wens iedereen veel liefde en geluk en kracht, want je bent het waard!!!! Deel dit bericht gerust, zodat vrienden die dit nodig hebben weten dat er echt mogelijkheden zijn om gelukkig te worden... Een goede relatie met jezelf en een ander is geen WONDER> het is een techniek die je je eigen moet maken. En die techniek heeft veel te maken met goed zijn voor jezelf, voor je goed kunt zijn voor anderen, Relatie Counselor Marieke Proper

7 manieren om je relatie een boost te geven!

1. Ga geven waar je behoefte aan hebt.
Heb je behoefte aan meer DANKBAARHEID? Laat de ander vaker merken hoe blij je bent met de kleine dingen die hij/zij voor je doet. Soms zijn we veel voor lief gaan nemen.

2. Plan leuke uitjes samen.
Het leven zit bomvol activiteiten, waardoor de relatie vaak op de laatste plek komt. Ga samen eens iets doen waar je vrolijk van wordt.

3. Gooi je frustraties eruit met sport.
Zo maak je endorfine aan en krijg je een goed gevoel over jezelf. Je partner zal dit merken en aangestoken worden door jouw zelfvertrouwen. Daarnaast vergroot dit ook je lichamelijke zelfvertrouwen en behoefte aan intimiteit.

4. Geef samen een feestje, om jullie relatie te vieren met vrienden en familie.
Heel vaak vergeten we ons geluk te vieren. Terwijl dit zo een enorme boost geeft en plezier. Heb je weinig geld of geen zin in veel werk, vraag je gasten allemaal hun specialiteit mee te nemen. Neem tijdens de avond een moment de gelegenheid om je partner in het zonnetje te zetten.

5. Geef aan hoe je je voelt, ook als je gespannen bent.
Heel vaak gaan we boos of geïrriteerd doen als we gespannen zijn en de druk te hoog is. Geef aan dat het even te veel is en je behoefte hebt aan hulp of ontspanning.

6. Geef meteen je grenzen aan.
Doet je partner iets dat jij niet leuk vindt of waar je boos of verdrietig van wordt? Zeg dit zo snel mogelijk, zodat emoties niet te hoog oplopen.

7. Accepteer dat jullie twee verschillende mensen zijn.
Jullie hebben verschillende wensen en behoeften, vraag wat vaker aan je partner waar zijn behoeften liggen en leg ook uit welke behoeften jij hebt, zodat jullie begrip hebben voor jullie verschillen.

Heb je behoefte aan relatie coaching? Stuur een App of mail naar 06-23549844 / mariekeproper@outlook.com0 Reacties op 7 manieren om je relatie een boost te geven:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint