Tips, informatie en steun
Relatie expert & vitaliteit coach Marieke Proper - Personal coaching & Counseling
RSS

Recente posts

Samen met mijn man 15 dagen vol gas gezond doen in de maand met de meeste verleidingen.
af van mijn suikerdrang. Vier redenen waarom we suiker eten
Mijn missie en mijn winkel met natuurlijke producten
Mijn ritueel, mijn huid, natuurlijke sopjes en verzorgingsproducten
Samen FIT met onze vrienden en familieavond

Categorieën

Alcohol problemen
clean 9
Communicatievaardigheden
dromen
Forever
Gewoonteverslaving
Hulp in zicht
Mandy Verleijsdonk (gast blogger)
Noud van beumeren
oplossingen voor problemen
psychische problemen
relatietherapie
Spreekuur
verslavingsproblemen
vitaliteit
Mogelijk gemaakt door

Tips, informatie en steun

relatietherapie

Loop jij vast in je RELATIE? LET OP! Speciaal voor HSP Vrouwen

HSP mama, loop jij vast in je relatie? 


20% van de VROUWEN is extra gevoelig. Ze pikken stemmingen en sferen eerder op en hebben een scherp intuïtief inzicht. Ze hebben een diep gevoel van empathie, een scherp analytisch denkvermogen, vaak gekoppeld aan een hoge intelligentie.

Doordat ze alles zo intens beleven, veel voor anderen klaarstaan, nergens te beroerd voor zijn en zullen ze zichzelf vaak op de laatste plaats zetten. Dit alles te samen maakt het ook dat ze sneller en vaker overprikkeld zijn, met als gevolg dat ze vaak niet begrepen worden door hun omgeving. 'Je had net nog zoveel energie?' 'Jij trekt je ook altijd alles aan.' 'je moet eens niet zo diep over dingen nadenken.' Etc.

Hoewel hun HSP karakter veel voordelen heeft is het onbegrip vanuit hun omgeving voor veel HSP vrouwen behoorlijk vervelend en kan voor een eenzaam gevoel zorgen. Erger is het als ze zich niet veilig en begrepen voelen door hun eigen man. Wat dan?


Herken jij het volgende in jouw huidige relatie?
 • Je voelt je niet begrepen en gezien als hoogsensitieve vrouw waardoor je je eenzaam voelt
 • Je mist de (ziels)verbondenheid en de connectie met je partner
 • Je loopt al tijden op je tenen om alle ballen in de lucht te houden
 • Je voelt je niet gesteund door je partner
 • Je leeft al tijden langs elkaar heen en communiceert niet echt meer met elkaar
 • Je hebt het gevoel dat jullie elkaar verloren zijn in de waan van dag
 • Je voelt je moe, uitgeblust en gestresst waardoor je een kort lontje hebt
 • Je ervaart veel spanning en confrontaties
 • Je hebt het gevoel dat jij er (voor een groot deel) alleen voor staat in de opvoeding
 • Je voelt je alleen nog maar moeder en bent vergeten dat je ook nog vrouw bent
 • Je ervaart geen romantiek en passie meer
 • Je wilt de perfecte moeder, huisvrouw en partner zijn waardoor de relatie onder druk komt te staan
 • Je mist de lol en het plezier van vroeger en vraagt je af hoe lang je dit nog volhoudt

LEES DAN NU EVEN VERDER EN KLIK DOOR voor dit Life changing programma van twee dagen speciaal voor HSP Vrouwen die weer gevoelig & gelukkig willen worden in de LIEFDE!  in samenwerking met Sabrina van DijkLiefde, verbinding en romantiek, het lijkt wel een eeuw geleden!

Door alle activiteiten en bezigheden door de dag heen vergeet je wel eens hoe het ook al weer begon: jullie relatie. Jij en je man hebben samen meer een bedrijf met de bedrijfsnaam: ons gezin of de kinderen.

Je voelt je steeds sneller geprikkeld en de irritaties worden niet onder stoelen of banken gestoken. Terwijl je eerst nog wel op een normale manier je wensen en grenzen aan kon geven, lijkt het nu meer op wegrennen of het gevecht aangaan.. Zo wil je helemaal niet zijn en zo ben je eigenlijk ook niet.

Je bent een gevoelig, mooi en warm mens met behoefte aan steun, intimiteit en verbinding. Je staat altijd voor iedereen klaar en vraagt je af wanneer het tij nu eens gaat keren en het weer LEUK wordt voor jou! En voor jullie!

Je kinderen proberen jullie zo veel mogelijk te beschermen, dus loop je constant op je tenen, want je moet leuke dingen doen met de kinderen, maar ook voor ze opruimen, wassen, eten koken en vergeet vooral niet het heen en weer rijden naar verjaardagen, vriendjes, sport en school.

Waar blijf jij zelf eigenlijk nog? Wat vind jij leuk? Daar moet je misschien ondertussen best wel even over nadenken. Want jouw belangen en wensen liggen al heel lang onder een berg stof in de kast, op de bovenste plank.

Daarnaast hadden jij en je man nog zo afgesproken om elkaar niet te verliezen, het niet altijd alleen maar over de kinderen en werk te hebben en te blijven communiceren over jullie eigen behoeften. Wat is er met die belofte gebeurd?

Neem eens een minuutje de tijd om erover na te denken: want hoe begon het ook al weer?
Hoe hebben jij en je man elkaar ontmoet?
Welke leuke dingen deden jullie samen?
Hoe voelde jij je?
Wat vond je nu zo leuk aan hem?

Wat vond hij nu zo leuk aan jou?


Speciaal voor jou en andere gevoelige waardevolle vrouwen die weer een leven willen hebben met ingrediënten als: vrouwelijkheid, liefde, verbinding, wensen, dromen, je trots en gezien voelen zijn Sabrina van Dijk en ikzelf (Marieke Proper) druk aan het werk om een programma te maken dat jou terugzet in je vrouwelijkheid. Dat jouw relatie een boost gaat geven waar je U tegen zegt. Dat de verbinding tussen jullie terugbrengt en waarbinnen jij je veilig genoeg voelt, omdat er ruimte en begrip is voor vrouwelijke gevoeligheden.


Wil je op de hoogte blijven, denk je dat jij toe bent aan een relatietransformatie? Stuur even een mail naar: mariekeproper@outlook.com of sabrina@gevoeligkind.nl

7 manieren om je relatie een boost te geven

Er zijn in Nederland twee perioden waarin mensen vaker uit elkaar gaan dan anders. Dat is vlak na de zomervakantie en vlak voor de kerst. Waarom? Geen flauw idee. Wellicht kan de groep die de relatie na de zomervakantie niet verbreekt het nog net rekken tot voor de kerst en heel vaak gaan mensen in de tussentijd er nog 'ALLES AAN DOEN om hun relatie te redden'. Dat werkt alleen meestal niet. Redden is namelijk iets heel anders dan elkaar verder helpen en dat is waar een goede... relatie om draait. Deze koppels herken ik bij de intake en adviseer ik ook om de therapie los van elkaar te ondergaan. Deze mensen moeten eerst bij zichzelf komen. Hoe weet jij nu of je je relatie wilt redden of dat je elkaar verder wilt helpen? Het ene heeft vooral met jezelf te maken, met.... ben ik nog wel gelukkig en wat wil ik nu eigenlijk? Waarschijnlijk heb je lange tijd geen grenzen aangegeven en altijd voor iedereen klaar gestaan en kom je ineens tot de ontdekking dat ook jij bestaansrecht hebt. Zelfzorg en zelfliefde zijn nodig! En het ander heeft vooral te maken met de liefde voor de ander die er nog wel is alleen de manier waarop die geuit wordt is vaak niet ondersteunend aan de relatie. Er wordt meestal te weinig tijd in elkaar gestoken, de kinderen staan altijd voorop en daarnaast is er een druk sociaal, maatschappelijk en/of sportief leven waardoor de relatie weinig ruimte krijgt. Ik wil voorop stellen dat al deze mensen gelukkig kunnen worden. Of dit nu met elkaar is of zonder elkaar, maar meestal is er voorafgaand wel wat werk te doen. Jezelf heel goed leren kennen en vooral leren handelen naar je innerlijke stem is heel erg belangrijk voor iedere goede relatie. Of die nu met je man/vrouw, kinderen of andere dierbaren is. Als jij niet weet wat je wil, dit niet uit gaat zoeken en er niet naar gaat leven zal je het moeilijk hebben met en zonder een ander. Ik ga dit jaar weer veel mensen helpen om gehoor te geven aan hun innerlijke stem zodat ze meer vertrouwen krijgen in zichzelf en de ander en zich krachtiger voelen om te doen en te zeggen waar ze in geloven. Ik wens iedereen veel liefde en geluk en kracht, want je bent het waard!!!! Deel dit bericht gerust, zodat vrienden die dit nodig hebben weten dat er echt mogelijkheden zijn om gelukkig te worden... Een goede relatie met jezelf en een ander is geen WONDER> het is een techniek die je je eigen moet maken. En die techniek heeft veel te maken met goed zijn voor jezelf, voor je goed kunt zijn voor anderen, Relatie Counselor Marieke Proper

7 manieren om je relatie een boost te geven!

1. Ga geven waar je behoefte aan hebt.
Heb je behoefte aan meer DANKBAARHEID? Laat de ander vaker merken hoe blij je bent met de kleine dingen die hij/zij voor je doet. Soms zijn we veel voor lief gaan nemen.

2. Plan leuke uitjes samen.
Het leven zit bomvol activiteiten, waardoor de relatie vaak op de laatste plek komt. Ga samen eens iets doen waar je vrolijk van wordt.

3. Gooi je frustraties eruit met sport.
Zo maak je endorfine aan en krijg je een goed gevoel over jezelf. Je partner zal dit merken en aangestoken worden door jouw zelfvertrouwen. Daarnaast vergroot dit ook je lichamelijke zelfvertrouwen en behoefte aan intimiteit.

4. Geef samen een feestje, om jullie relatie te vieren met vrienden en familie.
Heel vaak vergeten we ons geluk te vieren. Terwijl dit zo een enorme boost geeft en plezier. Heb je weinig geld of geen zin in veel werk, vraag je gasten allemaal hun specialiteit mee te nemen. Neem tijdens de avond een moment de gelegenheid om je partner in het zonnetje te zetten.

5. Geef aan hoe je je voelt, ook als je gespannen bent.
Heel vaak gaan we boos of geïrriteerd doen als we gespannen zijn en de druk te hoog is. Geef aan dat het even te veel is en je behoefte hebt aan hulp of ontspanning.

6. Geef meteen je grenzen aan.
Doet je partner iets dat jij niet leuk vindt of waar je boos of verdrietig van wordt? Zeg dit zo snel mogelijk, zodat emoties niet te hoog oplopen.

7. Accepteer dat jullie twee verschillende mensen zijn.
Jullie hebben verschillende wensen en behoeften, vraag wat vaker aan je partner waar zijn behoeften liggen en leg ook uit welke behoeften jij hebt, zodat jullie begrip hebben voor jullie verschillen.

Heb je behoefte aan relatie coaching? Stuur een App of mail naar 06-23549844 / mariekeproper@outlook.com


3 tips voor een succesvolle relatie

Meer dan tien jaar geleden begon mijn zoektocht naar gelukkige relaties.... ik heb sinds dien ontelbare boeken gelezen, studies gevolgd en therapeutische gesprekken gevoerd.. uiteindelijk ben ik mij zelfs gaan specialiseren in complexe relaties. Alle studie te samen bracht mijzelf succes! Arjan en ik zijn nu bijna 8 jaar samen en we hebben ook samen zo veel geleerd over wat een goede relatie is. Uiteindelijk kon ik ook anderen gaan helpen om een succes te maken van hun relaties.. ...

Wat zijn nu de belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle relatie?

1. Acceptatie,
2. vertrouwen en
3. dankbaarheid.....

je kunt veel leren over en van deze drie woorden.   ♡


Wil jij meer weten? mariekeproper@outlook.comWebsite Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint